Вучић: Велике силе штите своје, а не наше интересе и молим људе у Србији да то разумеју

ТАКТИЧКИ ТВРДИ ДА ЈЕ СНС БЛИЗУ ПОРАЗА НА БГ-ИЗБОРИМА О КОЈИМА ЋЕ ОДЛУЧИТИ У НАРЕДНУ СУБОТУ

  • „Уколико нам други буду одлучивали о свему, као што имате примере у неким околним земљама - и ко ће да буде тужилац и ко ће да буде судија, и ко ће да буде у некој од агенција, и да независна тела буду само њихова, а да сви они буду независни од нашег народа а зависни од њих - онда то нема никаквог смисла. Треба да градимо независне институције, али како независне од Владе Србије тако и од влада појединих западних или неких других земаља”

         ПРЕДСЕДНИК Србије и лидер СНС Александар Вучић изјавио је да ће одлука о изборима, београдским и евентуално парламентарним, бити донета наредне суботе када ће бити одржане седнице два главна органа Српске напредне странке.

         „Одлуку о изборима сазнаћете брзо, већ у следећу суботу, када ће бити одржане седнице Председништва и Главног одбора СНС. То ће бити дан када ће бити донета коначна одлука о том питању. Свестан сам да смо врло близу пораза на градским изборима. То не значи да нисам задовољан резултатима нашег рада и да се нећемо борити да на изборима постигнемо што бољи резултат”, рекао је Вучић у интервјуу за „Ало”.

         Вучић је рекао да је спреман да се за сувереност и самосталност Србије бори без обзира на то колику цену ће морати да плати због тога.

         На молбу да прокоменарише за “Ало” то што се Србија по ко зна који пут у историји нашла у процепу између великих сила и њихових интереса и да ли постоји начин да се заштити, Вучић каже:

         „Људи у Србији морају да знају да атмосфера у којој водимо спољну и унутрашњу политику није нимало лака и проста. Када виде притиске са разних страна, то је зато што представници тих земаља заступају интересе својих држава, а не зато што много воле Србију”.

         Како каже, „нико сем нас не воли много Србију”, а свакако не више од њених грађана и оних који воде Србију, иако би неретко желели да кажу да много боље виде интересе Србије него што их виде актуелно руководство и њени грађани.

         „Дакле, велике силе и њихови представници штите своје, а не наше интересе и молим људе у Србији да то разумеју. Ми са свима морамо да имамо добре односе, јер смо сувише мали, али морамо да укажемо на двоструке аршине. Свеједно, морамо да одржавамо добре односе са њима јер бисмо нестали ако то не би смо чинили”, каже Вучић.

         На питање шта ће се десити са Србијом ако поклекне пред захтевима светских моћника Вучић истиче да је “најважније за народ и земљу очување слободе и независности”.

         „Уколико нам други буду одлучивали о свему, као што имате примере у неким околним земљама, и ко ће да буде тужилац и ко ће да буде судија, и ко ће да буде у некој од агенција, и да независна тела буду само њихова, а да сви они буду независни од нашег народа а зависни од њих -онда то нема никаквог смисла”, додаје председник Србије.

         Тачно је да треба да градимо независне институције, али колико независне од Владе Србије тако и од влада појединих западних или неких других земаља, додаје Вучић.

         „Дакле, то је политика са којом сам победио, људима је то изгледало као шала, прича, пуста жеља, али веома сам упоран и принципијелан и управо зато се налазимо под тешким притисцима, зато је и странка коју водим под притисцима”, каже Вучић.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари