Ректорка БУ Иванка Поповић: Мора се ставити тачка на случај спорног доктората Синише Малог

ТВРДИ ДА МНОГИ ОДБИЈАЈУ ДА УЂУ У КОМИСИЈУ ЗА ТАЈ ДОКТОРАТ ЈЕР НЕ ЖЕЛЕ ДА БУДУ ДЕО „ЦИРКУСА”

          НОВА ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић изјавила је да се мора ставити тачка на случај спорног доктората министра финансија Синише Малог.

          Она је у интервјуу за данашње Вечерње новости, казала да је први корак у окончавању тог случаја било доношење адекватних прописа, али да је проблем и формирање комисије.

          “Тај случај је до те мере под рефлектором јавности, често необјективно и емотивно сагледан, да многи људи одбијају да уђу у комисију која ће анализирати докторат и тако постану део медијског циркуса”, рекла је Поповићева.

          Она је нагласила да не жели да прејудицира исход случаја, али да мора да буде окончан, јер је то обавеза свих, али и због нових кандидата на докторским студијама.

          Ректорка је казала да јој је план доношење стратегије развоја универзитета дугорочне, средњорочне и краткорочне са циљем очувања аутономије која је “свуда мање више угрожена”.

          Додала је да ће један од њених основних циљева бити враћање већег степена аутономије универзитета изменом Закона о високом образовању, јер је “аутономија индиректно мерило демократичности друштва”.

          (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари