Сајт „Политике: Ђилас се препуцавао са Amnesty International на рачун градске касе

ОБЈАВЉЕН ТЕКСТ КОЈИМ СЕ ОПОЗИЦИЈИ ПРЕПОРУЧУЈЕ ДА СЕ ОБЈЕДИНИ ОКО НЕКОГ ДРУГОГ

  • Аутор потписан са Р. П. текст завршио речима: „Ђиласови ботови често бране свог газду причом како сам острашћен према њему из личних разлога, међутим, то није истина, нисам ништа мање острашћен ни према актуелним властодршцима у Београду, заправо, ја и не видим разлику, једнако су бахати, једнако су насилни, једнако вређају и понижавају Београђане, то што је Ђилас био члан Демократске странке не мења чињеницу да је као градоначелник био „Први Напредњак у Београду”

       НА САЈТУ дневног листа „Политика“ појавио се - на истакнутом месту - текст чији аутор, који пише у првом лицу а потписан је инцијалима Р. П., опозицији препоручује да се уједини око неког друго кандидата.

        Ево битних делова тог текста:

        „Не знам колико се сећате хаоса које је 2009. године направио Драган Ђилас као градоначелник Београда, када је - кршећи све међународне декларације о људским правима - по хитном поступку раселио Роме који су живели у нехигијенском насељу код „Белвила”, а све за потребе Мишковићевих грађевинских подухвата по главном граду?

        Затим је издвојио из касе града Београда 73.000 евра (што је скоро као ова јелка што је данима тема на друштвеним мрежама) за плаћено отворено писмо које су објавили српски медији, а којим се он препуцавао са том, најзначајнијом међународном организацијом која се бави људским правима (Amnesty International).

        Да би на крају целог циркуса, три године касније, он лично, а и град Београд добили награду European Business Asembly за савршено урађену инклузију Рома.

        Проблем са том наградом је то што је овог лета утврђено да је то још једна у низу превара са измишљеним организацијама и наградама које добитници плаћају да би могли да се хвале „међународним признањем” у својим банана државама.

        Укратко, украјински бизнисмен Антон Савов и његов син Иван Савов су 2000 године у Оксфорду регистровали фирму звучног имена „European Business Asembly” да би 2007. године установили разне међународне награде са циљем да их продају пре свега лидерима и политичарима земаља источне Европе и Азије којима такве награде служе за потребе поправљања личног PR-а.

        Цео систем је функционисао тако што би сваке године из компаније European Business Asembly на неколико хиљада адреса послали обавештење о номинацији за награду и свако ко би уплатио 9.600 фунти би исту и добио.

        Тако се Драган Ђилас те 2012. за 9.600 фунти окитио наградом украјинског бизнисмена стационираног у Оксфорду за најбољег менаџера који управља градом, а све због „одлично спроведене инклузије” Рома 2009. године.

        Ђиласови ботови често бране свог газду причом како сам острашћен према њему из личних разлога, међутим, то није истина, нисам ништа мање острашћен ни према актуелним властодршцима у Београду, заправо, ја и не видим разлику, једнако су бахати, једнако су насилни, једнако вређају и понижавају Београђане, то што је Ђилас био члан Демократске странке не мења чињеницу да је као градоначелник био „Први Напредњак у Београду”.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари