„Њузвик”: Српска напредна странка није настала онако како тврде Николић и Вучић

 УЛОГЕ НАВОДНО ОДИГРАЛИ И ФРАНЦУСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ДАНЖАН, ЦАНЕ СУБОТИЋ И ЂУКАНОВИЋ...

 • Француски шпијун Арно Данжан, који је ожењен Српкињом, описује се као човек који је организовао сусрет у париском хотелу „Риц", кад је, наводно, договорено рушење Српске радикалне странке и формирање нове - Српске напредне странке (СНС)
 • ШЕШЕЉ: „Станко Суботић Цане и Данжан утицали су максимално на слабљење Српске радикалне странке и излазак Николића и Вучића из ње. Прво се Суботић јавио као спонзор СРС. Вучић ме је обавестио да је Цане дао Николићу милион евра, али Николић тај новац није користио у кампањи, већ га је узео за себе, а странку је задужио код Банке Интезе по камати од 19 одсто, и то упркос мом изричитом наређењу да то не сме да ради"
 • Контроверзни црногорски бизнисмен Ратко КНЕЖЕВИЋ, тврди да је Данжан радио на растурању радикала и пацифизацији те ултрадесничарске странке. Према његовим тврдњама, на састанку су били присутни Мило Ђукановић, Станко Суботић, Александар Вучић, Томислав Николић и новинар Миломир Марић
 • НИКОЛИЋ: „Александар Вучић и ја били смо на састанку с инвеститорима и били смо у хотелу 'Риц'. То није тајно место и није био тајни састанак ни са ким. Требало је да се заврши посао у вези са инвестирањем у гасну електрану у Новом Саду, а инвеститори су били из Русије, Швајцарске и Француске. Ми смо у хотел отишли ујутро, а вратили се по подне. За једним столом седио је Мило Ђукановић у великом друштву. Устао је, поздравили смо се. Чак смо и минут или два разговарали?"
 • КНЕЖЕВИЋ: Ту се није радило ни о каквој електрани у Новом Саду и то није био једини састанак у „Рицу". Било их је још неколико током 2008.
 • ДАНЖАН: „То су само празне приче са пуно фантазија. Уосталом, ја сам у то време када се наводно дешавао тај састанак у Рицу био на одмору у Тајланду. Одржавао сам односе с Вучићем, али и с другим српским политичарима: Након сусрета у Земуну, Вучића сам неколико пута видео у Бриселу и у Србији и једном у Канади на једној конференцији која је пре две године одржана у Халифаксу. Моје посете Српској радикалној странци нису биле никаква тајна. Немам никакве специјалне контакте са СНС”

         ФРАНЦУСКИ обавештајац Арно Данжан за Неwсwеек први пут јавно говори о наводном састанку у париском хотелу "Риц" и познанству с Александром Вучићем и Цанетом Суботићем

         ЗВАНИЧНО, Српска напредна странка (СНС) настала је овако - Томислав Николић подржао је Споразум о стабилизацији и придруживању 2008. године, и то упркос противљењу Војислава Шешеља, и тако постао мањина у Српској радикалној странци (СРС).

         Три дана касније, са још десет својих присталица, основао је нови посланички клуб под називом "Напред, Србијо", после чега је искључен из СРС. Две недеље касније придружио им се Александар Вучић.

         Незванична верзија настанка тренутно најмоћније политичке партије у Србији много је занимљивија и садржи све што и један добар шпијунски трилер - тајне сусрете у луксузним париским хотелима, врхунске француске шпијуне осумњичене за шверц дуваном, водеће политичаре, новинаре - и милионе, милионе евра.

         „Александра Вучића познајем лично, али то познанство није ништа посебно. Први пут смо се срели у седишту радикала у Земуну, кад су били у опозицији, мислим да је то било 2008. године. Било је то време кад се на председничким изборима водила битка између Тадића и Николића", каже за Њузвик Арно Данжан, који је у то време био водећи оперативац у француском Генералном директорату за спољну безбедност (ДГСЕ), а сад посланик Европског парламента.

         Управо је Данжан био описиван као човек који је организовао сусрет у париском хотелу „Риц", кад је, наводно, договорено рушење Српске радикалне странке и формирање нове - Српске напредне странке (СНС). Јавност је о томе први обавестио Војислав Шешељ приликом једног сведочења у Хагу.

Арно Данжан

         Иако се последњих дана либи да негативно говори о својим некадашњим партијским пријатељима, а посебно о премијеру Александру Вучићу, у разговору за Њузвик Шешељ је одлучио да подели своја сазнања о дешавањима од пре осам година.

         „Станко Суботић Цане и Арно Данжан утицали су максимално на слабљење Српске радикалне странке и излазак Николића и Вучића из ње", почиње вођа радикала. „Прво се Суботић јавио као спонзор СРС. Вучић ме је обавестио да је Цане дао Николићу милион евра, али Николић тај новац није користио у кампањи, већ га је узео за себе, а странку је задужио код Банке Интезе по камати од 19 одсто, и то упркос мом изричитом наређењу да то не сме да ради."

         Осим Шешеља, о дешавањима која су била одлучујућа за српску политичку сцену говорио је и контроверзни црногорски бизнисмен Ратко Кнежевић, који је тврдио да је већ поменути француски обавештајац у најлуксузнијем париском хотелу „Риц" организовао састанак, чији је циљ био рад на даљем растурању радикала и пацифизацији ове ултрадесничарске странке.

         Према његовим тврдњама, на састанку су били присутни Мило Ђукановић, Станко Суботић, Александар Вучић, Томислав Николић и новинар Миломир Марић. У једном од ранијих интервјуа, Кнежевић је навео да је то доказ да су на састанку једним ударцем убијене две муве - новцем Станка Суботића разбијен је СРС и на власт су доведени Николић и Вучић, а нада да ће процес против Суботића бити повучен порасла је, док је Данжан задовољио и интересе Француске јер је преко Николића успео да ојача своје везе у Србији.

         Сусрет у луксузном хотелу

Хотел 'Риц'

         Томислав Николић и Александар Вучић оштро су демантовали наведене тврдње, а Николић се чак и клео да никад није видео ни Данжана ни Суботића. У медијским изјавама у то време признао је да су се Вучић и он срели са Ђукановићем у наведеном хотелу, додуше сасвим случајно.

         „Александар Вучић и ја били смо на састанку с инвеститорима и били смо у хотелу 'Риц'. То није тајно место и није био тајни састанак ни са ким. Требало је да се заврши посао у вези са инвестирањем у гасну електрану у Новом Саду, а инвеститори су били из Русије, Швајцарске и Француске. Ми смо у хотел отишли ујутро, а вратили се по подне. За једним столом седио је Мило Ђукановић у великом друштву. Устао је, поздравили смо се. Чак смо и минут или два разговарали. И коме ја ту да подносим извештај?"

         Ипак, Ратко Кнежевић подвлачи да се ту није радило ни о каквој електрани у Новом Саду и да то није био једини састанак у „Рицу". Према његовим речима, било их је још неколико током 2008.

         Поменути новинар Миломир Марић, који се у почетку правио да не зна ништа о том састанку, касније је смислио шаљивију изјаву: „И ако сам у то време био у 'Рицу', био сам у женском друштву, па нисам примећивао мушкарце."

         У разговору за Њузвик говори нешто другачије и тврди да нема никакве везе с тим, како је рекао, завереничким састанцима: „О томе сам само читао у новинама, као и сви грађани."

         Војислав Шешељ истиче да је причу о састанку у „Рицу" неколико пута Марићу сасуо у лице и да овај никад то није негирао.

         „Врло је могуће да је постојао неки други разлог да сам се са овима срео. Неколико пута сам с њим о том догађају покретао то питање у приватном разговору, али је он то увек окретао на шалу говорећи: 'Ти си их одгајио, ти си и створио."

         Сасвим извесно, најтајновитији учесник тог наводног састанка био је управо обавештајац Арно Данжан. Кад смо га пронашли, био је видно изненађен. Прво је истакао да га нико од новинара никад није позвао да га било шта пита у вези с тим догађајима од пре осам година:

         „То су само празне приче са пуно фантазија. Уосталом ја сам у то време када се наводно дешавао тај састанак у Рицу био на одмору у Тајланду. Читао сам о томе у новинама, али то није истина. Апсолутно није истина".

         Ипак, у разговору не негира да је одржавао односе с Вучићем, али и с другим српским политичарима: „Након сусрета у Земуну Вучића сам неколико пута видео у Бриселу и у Србији и једном у Канади на једној конференцији која је пре две године одржана у Халифаксу.

         Те моје посете Српској радикалној странци нису биле никаква тајна. С Николићем се чак никад нисам ни срео. Немам никакве специјалне контакте са СНС, то је за мене само једна од српских странака, ништа посебније од тога."

         Данжан нам је потврдио и да познаје Станка Суботића: „Да, знам га, познајем Суботића. Видели смо се неколико пута у Швајцарској. Истина, срели смо се још неколико пута након тога, али те посете не сматрам важним. У нашем односу нема ничег посебног. Имали смо само један званичан састанак, и то у Женеви, мислим да је била 2003. То је било пре много година."

         Моћни обавештајац

         Извор близак српским безбедносним службама објашњава да, иако Данжан покушава да минимализује свој значај, довољно је погледати детаље са терена и видети колики је био његов утицај.

         „Погледајте само његов учинак на Косову. Прво је био један од главних саветника првог цивилног администратора на Косову Бернара Кушнера. Близак је пријатељ с Хашимом Тачијем. Колико је цењен говори и чињеница да је на проглашењу независности седио у почасној ложи с породицом Ибрахима Ругове."

         Данжан и не крије да је његов посао био да упознаје људе и ствара различите контакте:

         „Више од десет година ја не пратим тако детаљно политичку сцену у Србији, али док сам био на Балкану, радио сам за своју владу. То је био мој посао. Знао сам много људи. Веома сам ценио рад Зорана Ђинђића, али познајем и Бориса Тадића, Чедомира Јовановића, али и Вука Јеремића, с којим сам исто добар пријатељ. Имам добре приватне контакте с неколико ваших политичара у свим странакама. Понекад кад неко од њих посети Париз, нађемо се и разговарамо. Мој посао је био да добијем информације и ја то нисам радио под лажним именом, већ под својим правим. То вам је као дипломатија. Ничега ту нема толико тајног."

         Ко је био у фокусу странаца

         Војислава Шешеља, међутим, није лако убедити да француске обавештајне службе нису одиграле улогу у рушењу радикала.

         „Не само француски обавештајци већ и енглески, амерички и немачки. Мој велики пријатељ Викиликс пише да је децембра 2006. саветник француског председника Николе Саркозија за националну безбедност Морис Гордо-Монтањ (каријерни дипломата и тренутно амбасадор Француске у Кини, прим. аут.) рекао америчким званичницима у Јелисејској палати: 'Морамо учинити све што можемо да спречимо Шешеља да победи на изборима у Србији.'"

         Шешељ је приметио да се то догодило недељу дана пре него што је он окончао готово једномесечни штрајк глађу у притвору Хашког трибунала.

         „Прво су очекивали да ћу умрети у току штрајка глађу. У Хагу је био састанак Комитета за моју одбрану и ја сам им телефоном саопштио да су сви моји захтеви у Хагу испуњени и да због тога прекидам штрајк. Већина чланова комитета била је радосна - Драган Тодоровић одмах је отворио флашу вискија, иако је код нас у странци забрањено да се конзумира алкохол. С друге стране, Николић и Вучић су тужни журно напустили странку."

         Шешељ износи још неке детаље. У почетку Вучић није био у фокусу странаца.

         „Кад је Томислав Николић избачен из странке и кад је почео да планира формирање нове партије, Вучић је две недеље оклевао и надао се да ћу се ја предомислити и да ћу њега, уместо Драгана Тодоровића, поставити на место новог заменика председника. Пошто се то није десило, он је онда отишао код Николића."

         Иако, можда, није био главни пик странаца, Вучић се, према Шешељевим речима, труди да се што више докаже. „О понашању Томислава Николића ја сам највише информација добијао од Александра Вучића. Тек касније сам сазнао за састанке Вучића и Микија Ракића, који је био и главни оперативац у стварању те нове странке. Циљ је био или да сломе странку или да је преотму. У стварању СНС не треба заобићи и одговорност Бориса Тадића, који је страшна будала. Чак су га и у његовој странци упозоравали да је опасно да се било шта договара с Николићем, али је било касно. Он је сам себи створио онога ко ће га почистити с власти. А Николић и Вучић су га ладно почистили уз западну подршку."

         Цане Суботић

         Кад је крајем децембра прошле године Апелациони суд ослободио бизнисмена Станка Суботића Цанета оптужби за шверц цигарета, неке претпоставке о томе како је настала Српска напредна странка (СНС) постале су изнова важне.

         „Ја сам ослобађајућу пресуду Суботићу и његово финансирање СНС и учествовање у оснивању те странке већ довео у везу. Нисам се бавио баш свим детаљима тог процеса, али сам још пре много година писао о њему као о краљу дуванске мафије", каже Шешељ.

         Црногорски бизнисмен Ратко Кнежевић тврдио је у једном интервјуу Блицу још 2009. да је за „Суботића и Ђукановића од животне важности да се успостави 'њихова' влада у Београду, јер се плаше пресуде или хапшења Суботића у Београду и његовог евентуалног стављања на полиграф".

         У једном од својих малобројних интервјуа из 2012. Станко Суботић негирао је било какав однос с актуелним властима, изјављујући за црногорску Побједу да је то наметнута лажна тема Бориса Тадића и његових савезника из Црне Горе. Ипак, није крио наклоност према садашњим властима у Београду:

         „Гласао сам за нове власти, и ја и цела моја породица. Али, као и више од 50 одсто грађана Србије. И то је све."

         Након процеса који је трајао осам година, премијер Александар Вучић није желео да коментарише ослобађајућу пресуду Суботићу.

         „Нећу да говорим ништа, боље да ћутим. Схватио сам да не смем ништа да кажем ни о једној пресуди."

         Ипак, да ли је тих милион евра Цанета Суботића, које је Шешељ помињао да су отишле на приватни Николићев рачун, ако их је уопште и било, могло бити довољно да се разбије једна странка која је по својој монолитности била без премца?

         Између званичне и она мање званичне верзије о настанку СНС као да се налазе облаци густог дуванског дима који не дају да се ствари баш јасно виде. У зависности од околности, некад је могуће видети више, некад мање.

         У тој магли не види се јасно ни улога још неких актера, као што је Владимир Беба Поповић. Данжан не крије да му је и Беба Поповић близак пријатељ, али није желео да улази у детаље.

         Упркос свему што се негативно пише о њему, Данжан и даље остаје везан за Србију:

         „Моја жена је Српкиња, рођена је у Београду и жао ми је што моја фамилија у Србији понекад мора да чита ружне свари о мени. Људи у Србији не знају да тајне службе у Француској нису као код вас. Ми нисмо тајна полиција и не бавимо се манипулацијама."

         И можда је то сасвим тачно, као што је тачно да се ни дим не може ухватити, али на три ствари се у расуђивању можемо ослонити. Прва је да је Српска напредна странка тренутно на власти, друга да је Станко Суботић Цане током те власти захваљујући застарелости а не доказима постао слободан човек и трећа - да ће судске трошкове у вредности од неколико милиона евра, према тврдњама Суботићевих адвоката, платити грађани Србије.

         http://www.vijesti.me/svijet/sta-je-istina-o-nastanku-naprednjaka-francu...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

micky's picture
micky (није потврђен) 23:01 03.02.2016.

 • +18
Voting is closed.

AFERIM....

Видра's picture
Видра (није потврђен) 23:18 03.02.2016.

 • +35
Voting is closed.

Два мајмуна издајничка , зовните ме кад се буду клатили на бандер и да коло играм испод !!!

AMADEUS's picture
AMADEUS (није потврђен) 10:43 04.02.2016.

 • +22
Voting is closed.

SVE TO KONTROLIŠE ROTŠILDOV KLAN I TE FRANCUSKE I BRITANSKE OBAVEŠTAJCE,A O OVA DVA SRPSKA KLIPANA DA I NESPOMINJEM.

AMADEUS's picture
AMADEUS (није потврђен) 15:39 04.02.2016.

 • +7
Voting is closed.

SVE TO KONTROLIŠE ROTŠILDOV KLAN I TE FRANCUSKE I BRITANSKE OBAVEŠTAJCE,A O OVA DVA SRPSKA KLIPANA DA I NESPOMINJEM.KOSOVO JE STVAR RUDNOG BOGATSTVA I POLOŽAJA NA BALKANU.NEĆE PTIPASTI NI ŠIPTARIMA NI SRBIMA,VEĆ ZNA SE KOME!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 23:47 03.02.2016.

 • +26
Voting is closed.

Зар је могуће да је и у овом ,,замешатељству,,присусствовао омиљени новинар свих режима Миломир Марић,, ал шта ћеш, воли човек овакве,,Парове,, смрадови везани за лову до болести..

miško's picture
miško (није потврђен) 02:51 04.02.2016.

 • +20
Voting is closed.

Srbija pati od ZATVORA, gušimo se u .ovnima valjda će konačno većini da dodje do nosa ta činjenica. I nikolić i vučić se ponašaju kao da su sišli sa uma otkada su došli na pozicije na kojima su sada . nemoguć ih je spojiti sa onim ljudima u opoziciji ili iz vremena -srs to jednostvano nisu isti ljudi nešto teško pormećeno ima kod njih kao da gledam ZOMBIJE na TV.

Sarmat's picture
Sarmat (није потврђен) 09:15 04.02.2016.

 • +20
Voting is closed.

Arno Danzan je verovatno jedan od najopasnijih ljudi u Evropi po Srbiju. Taj cisti proizvod Opus Dei-a je upravljao svim anti-srpskim operacijama francuskog DGSE (vojne tajne sluzbe) na nasim podrucjima, i zauzimao je celne polozaje u strateskim odeljenjima Evropskog parlamenta. Inace pripada klerikalnoj desnicarskoj grupi Evropska Narodna Stranka, koja federise sve stranke sa katolickom pozadinom u Evropi. Moze li nas zacuditi sto Danzan zdusno podrzava sve neprijatelje pravoslavlja (Hrvatske i Ukrajinske fasiste, Siptare UCK, dukljanske Crnogorce) ?
Fenomenu Danzan bi vredelo posvetiti nekoliko knjiga, jer bi takva istrazivanja otkrila ko stvarno stoji iza razbijanja Jugoslavije i rata u Ukrajini.

Ристић Милан's picture
Ристић Милан (није потврђен) 09:34 04.02.2016.

 • +14
Voting is closed.

Све ми се чини да је Арно Данжан био саветник пре Тонија Блера.

Naslov's picture
Naslov (није потврђен) 10:20 04.02.2016.

 • +8
Voting is closed.

Ne, u naslovu nema greške. To je zaista "SRANKA" :)))

PamJuire's picture
PamJuire 06:18 18.12.2017.

 • +0
Voting is closed.

payday loans for bad credit loans online bad credit loans online bad credit [url=https://loansonlinebadcredit.webcam]online payday loan[/url] payday loans with no credit check installment loan online payday advance [url=https://onlinepaydayloanapplication.science]online payday loan application[/url] free webcam porn free webcam porn free webcam porn [url=https://freewebcamporn.bid]free webcam porn[/url] payday loans lenders payday loans lenders direct payday loans [url=https://paydayloanslenders.stream]payday loans lenders[/url] payday loans direct lenders direct payday lenders online payday loans direct lenders [url=https://paydayloansdirectlenders.stream]payday loan direct lenders[/url] writing a paper writing a paper term paper [url=https://paperwriting.webcam]writing the research paper[/url] easy fast payday loans money lender no credit check fast online payday loans [url=https://fastpaydayloans.cricket]easy fast payday loans[/url] small payday loans internet payday loans fast payday loans [url=https://internetpaydayloans.stream]payday advance loans[/url] online payday loans direct lenders best online payday loans cash loans [url=https://onlinepaydayloansdirectlenders.science]best online payday loans[/url] argument essay argument essay argument essay [url=https://illustrationessay.bid]argument essay[/url]

Miki 2's picture
Miki 2 (није потврђен) 11:20 04.02.2016.

 • +6
Voting is closed.

Mislim da je njegovo ne razumevanje situacije u zemlji i tiranski odnos prema saradnicima više doprineo stvaranju SNS nego svi obaveštajci zajedno. Vrlo je verovatno da je neko ili svi navedeni imao odredjeni uticaj na stvaranje SNS ali Šešelj, je imao presudan uticaj na to. Njega je i Dragan Todorovic, napustio posle njegovog povratka i bez uticaja stranih službi, jednostavno čovek je uvek bio težak za saradnju a sada su i zatvor, bolest i godine učinili svoje.
Lepo što se zanimate za SNS ali što nam ne napišete ko finansira DSS nema poslanike nije u vlasti u Beogradu, odakle im pare da finansiraju tolike opštinske odbore, duguju 1 milon evra, da li je tu Hrvatska obaveštajna služba umešala prste. Da li je onaj Rašković, predstavnik Srba iz Hrvatske, što je špijunirao za Hrvatsku, neki rođak ove Sande Rašković. Da li joj je rođak onaj kriminalac Rašković, što je zaštićeni svedok tužilaštva protiv Srba, u slučaju "zločina" u selu Ćuška kod Peći.
Da li je istina da joj se sin izjašnjava kao Hrvat i da živi u Zagrebu.

НН's picture
НН (није потврђен) 21:39 04.02.2016.

 • +5
Voting is closed.

По овој Микимаус логици човек који је чамио у Хашкој тамници и борио се са Инквизицијом Новог св. поретка, био је тиранин(?) и зато су 2 челна човека, такође идеолози СРС од 3 напустила странку и постала антиподи својих до јуче прокламованих ставова. Када дође до тако драстичног преокрета у свести људи, онда је или у питању уцена или су били "спавачи" и на миг се пробудили. Ова најновија сведочења говоре да се десило ово друго што се и подудара са логиком.

НН's picture
НН (није потврђен) 11:25 04.02.2016.

 • +11
Voting is closed.

Основни проблем у Србији су посттитоистички политичари који се регрутују у главном из породица познатих титоистичких корифеја или удбашке деце. Та врста људи, отпала од својих природних корена, протоком времена ни за промил нису постали Срби и зато су нам владе
сличне као јаје јајету. Тако се и могло десити да се у сред Београда угњезди хрватсак УДБа према тврђењу Ненада Поповића лидра СНП који је до тих података дошао у време када је вршио функ. Министра унутаршњих послова. То објашњава ко је омогућио монопол у прехрани хрватским фирмама у Србији и то је просто компатибилно са природом људи који данас заседају у скупштини. Ако хоћемо излз из те кафкијанске атмосфере, на изборима не гласати ни за кога ко је већ био на власти!

Слободан Драгићевић's picture
Слободан Драгићевић (није потврђен) 13:37 04.02.2016.

 • +12
Voting is closed.

СНС је настао из потребе да Запад сапсе издајничку политику коју су у Србији спроводили ДОС-оци, а која је била пред крахом. Значи они су на најбезболнији начин наставили ту политику,чак су је и ојачали. А народ још и сад верује да политика коју спроводи Вучић није веродостојна. Што су будалаштине. Јер он ј у издајни земље иде корак даље од Тадића, тако да човек са сетом може констатовати да би процес нестајања Србије под Тадићем био спорији.

Данко Б. Марин 's picture
Данко Б. Марин (није потврђен) 14:32 04.02.2016.

 • +5
Voting is closed.

Александар Вучић је уцењен путем ,,Дневника 2" РТС да уђе у ,,Томину странку"- уцењивао га је лично Тома Гробар и сутраданн: Вучић жели да се ,,жртвује" за интересе Србије ! :-)

Фрања's picture
Фрања (није потврђен) 00:01 05.02.2016.

 • +7
Voting is closed.

Не треба се чудити што људи лепо раде. Прво Доналд Трамп јавно назове тог Мила Ђукановића "светским мафијашем, трговцем дрогом и оружјем" а онда се лансира идеја "уђите у НАТО а ми ћемо вам ухапсити тог вашег премијера против кога месецима демонстрирате". Баш као што су прво нас натерали да им 2002.г. укинемо визе за ништа, да би онда могли да на узму Косово у замену за то што су нам они тек 2009.г. укинули визе. Док је ово очигледно, много мање се схвата да целу причу лансирају они исти моћници који нам у Србији име папе Францискуса намећу хрватским преводом "папа Фрања" али име тенисера Федерера НЕ ПРЕВОДЕ са "Мадрац (лежај)", односно "Душек" што би био српски превод његовог презимена. А и како би, кад у недостатку правог спортског резултата против нашег непобедивог Ђоковића, сада се медијски лансирају измишљени рекорди овог "Душека" који су тобож недостижни за Ђоковића. И при томе нико да се запита на коме се то АТП турниру играју мечеви за те новоизмишљене рекорде које неприкосновени Ђоковић није достигао. Зато се треба о истом трошку ратосиљати и фаме о "непобедивом Милу" као и фаме о "недостижном Душеку". Ако ни због чега другог, а оно због тога да нас више не праве будалама.

Додај коментар