Неће Бошњаци аутопут Београд-Сарајево па макар га њихова „матица” Турска градила

АМЕРИКАНЦИ СУ СТАВ ПРЕМА МУСЛИМАНИМА ПРОМЕНИЛИ ЈЕДИНО – КОД СВОЈЕ КУЋЕ

  • Неки на порталима већ коментаришу да Вучић хоће да сагради деоницу Зелене трансферазале исламског тероризма, која ће боље повезати Бошњаке, Шиптаре и Санџаклије са Истанбулом и Блиским истоком. У РС би опет радије видели градњу аутопута који би „Коридором живота” боље повезао Београд са Бањалуком, да не иду 300 км кроз Хрватску. Загреб ће, преко Херцегбосанаца, кочити јаче везе Србије са Босном јер тамо још живи визија Хрватске до Дрине
  • Првих година после рата, у Бањалуци сам седио поред једног посланика СДА из Сарајева. Жалио ми се на отпор РС јединственој БиХ. Кажем му да је то нормално јер су увек и свугде већине биле склоне централизацији да би доминирале, а мањине опет склоне да се заштите аутономијом: „Али, Срби су већина у БиХ!” – вели. „ А како сад то?” - питам. А он спремно: „Морате додати и Србе у Србији!”. Кажем: „Сада је то друга држава, Србија је одавно признала границе на Дрини.”  „Еее, мој професоре, те границе су биле чак међународно признате још у марту '92. па смо видјели колико то вриједи. Ако се у БиХ поново закуха, ето хина их јопет овамо и ми остасмо у мањини”
  • Треба се манути „ћорава посла”, јер Бакир, видели смо, интимно неће зближавање са „геноцидним агресорима”. А што је најгоре, то неће ни бошњачки народ који је већ две деценије васпитаван на „300 хиљада побијених муслимана током првог месеца рата и 8.500 хиљада жртава у Сребреници”. На томе да су Његош и Андрић њихови непријатељи, Кустурица - издајник, а да Додик хоће да им отме пола Босне
  • Једино објашњење је да Вучић, обасипањем Сарајева непрестаним изливима добре воље, које тамо систематски одбијају, хоће Бриселу и Вашингтону да покаже да су Срби, у ствари „добри момци”, али не налазе одговарајућег партнера у окружењу. Али, и ако се ради о томе, биће већ превише, бар што се националног поноса тиче. САД и ЕУ су одавно изабрале страну у региону (БиХ, КиМ, БЈРМ) и очито неће да је мењају

Пише: Ненад КЕЦМАНОВИЋ, Политика

          ИАКО је поводом Изетбеговићеве тужбе против Србије за агресију и геноцид рекао да ће то негативно утицати на међусобне односе, премијер Вучић је наставио да шири руке у загрљај Сарајеву као да се ништа није десило.

          Бошњачка обнова тужбе, лажно поднесена у име БиХ, јесте одбијена у Хагу, али то подносиоца не амнестира од зле намјере према српском народу у Српској и Србији. Међутим, највјероватнији будући шеф државе на регионалном самиту у Сарајеву је наступио са новом понудом бошњачком лидеру. Ради се о магистралном путу, или чак аутопуту, између Сарајево и Београда. И биће, кладио бих се, поново одбијен.

        Изетбеговић ће, наравно, формално прихватити, јер би било ирационално да одбије краћи и бржи пут до београдског тржишта од два милиона потрошача. Поготово, пред иноевроинтеграторима, који су помно пратили рад самита. Али, већ видим да ће се колико сутрадан неко од локалних експерата медијски огласити да то иде у прилог економски јачој Србији да освоји сарајевско тржиште и да угуши нејаку босанску привреду.

          Иначе уздрмани Бакир наћи ће се у маказама између Брисела и Башчаршије.

          Сјећам се када је у најбоља социјалистичка времена на захтјев БиХ укинута ускотрачна пруга Ужице-Сарајево, као наводно застарјела и нерентабилна, иако су стручњаци то сложно оспоравали. Тим јефитиним превозом су србијански сељаци свакодневно снабдијевали сарајевске пијаце воћем, поврћем, сувим месом и млијечним производима, и прекид ове саобраћајнице требало је да заштити босанску пољопривреду.

          Био је то један од раних симптома затварања републичких економија, а у Босни су носиоци тог тренда били муслимански кадрови. Али, то неће бити једини мотив опструкције аутопута.

          Првих година послије рата, у Бањалуци сам сједио у друштву поред једног посланика СДА из Сарајева. Жалио ми се на отпор РС јединственој БиХ. Кажем му да је то нормално јер су увијек и свугдје већине биле склоне централизацији да би доминирале, а мањине опет склоне да се заштите аутономијом.

          „Али, Срби су већина у БиХ!” – вели. „ А како сад то?” - питам. А он спремно: „Морате додати и Србе у Србији!”. Кажем: „Сада је то друга држава, Србија је одавно признала границе на Дрини.”  „Еее, мој професоре, те границе су биле чак међународно признате још у марту '92. па смо видјели колико то вриједи. Ако се у БиХ поново закуха, ето хина их јопет овамо и ми остасмо у мањини.”

        У атмосфери, која је послије одбијања обнове тужбе у Хагу, национално наелектрисанија него у оно вријеме, Сарајево ће Вучићев аутопут из Београда протумачити као српску подвалу да „геноцидни агресори” брже и лакше стигну до Сарајева и понове опсаду града.

          Није ли имам Мудерис ономад поручио да је „75 одсто Босне под хришћанском окупацијом”. А послије најновије иницијативе добре воље могао би да дода да Вучић трасира пут за инвазију и на оних преосталих 25 одсто територије са бошњачком већином.

          Уосталом, није ли сам Б. Изетбеговић, као бошњачки лидер у врху БиХ, прије три година изјавио: „Све зло нам долази из Београда”? А Вучић му сада предлаже да им зло аутопутом дође 120 км на сат.

          Биће с тим аутопутем проблема и са других страна.

          Неки већ на порталима коментаришу да Вучић хоће да сагради дионицу Зелене трансферазале исламског тероризма, која ће боље повезати Бошњаке, Шиптаре и Санџаклије са Истанбулом и Блиским истоком.

          У РС би опет радије видјели градњу аутопута који би „Коридором живота” боље повезао Београд са Бањалуком, да не иду 300 км кроз Хрватску.

          Загреб ће, преко Херцегбосанаца, кочити јаче везе Србије са Босном јер тамо још живи визија Хрватске до Дрине.

          А тек кад крену локална бошњачка прегањања око тога којом би трасом аутопут пролазио кроз Босну, јер било би ту државног откупа приватног земљишта од међународних кредитних пара.

          Треба се манути „ћорава посла”, јер Бакир, ево, видјели смо, интимно неће зближавање са „геноцидним агресорима”. А што је најгоре, то неће ни бошњачки народ који је већ двије деценије васпитаван на „300 хиљада побијених муслимана током првог мјесеца рата и 8.500 хиљада жртава у Сребреници”. На томе да су Његош и Андрић њихови непријатељи, Кустурица - издајник, а Додик хоће да им отме пола Босне.

          Неће они хтјети аутопут, па макар кредитор и извођач радова била „матица” Турска, и ма колико Меркелова мултикулти сарадњу подупирала више на Балкану него у Њемачкој.

          Чуди како то неће да схвати и прихвати Вучић, за кога ни опозиција у предизборној кампањи неће рећи да је глуп човјек.

          У Поточарима је каменован, а пошто виновници које је камера портретисала нису идентификовани ни двије године касније, очито је да су дјеловали под покровитељством бошњачке власти.

          На поклон Сребреници од пет милиона евра, које је Ћамил радо примио, добио је преко Мајки Сребренице обавијест да је непожељан на комеморацији јер се жртвама не може трговати.

          На ручак у Коларцу узвраћено му је обновом тужбе. Итд., итд.

       Једино објашњење је да Вучић, обасипањем Сарајева непрестаним изливима добре воље, које тамо систематски одбијају, хоће Бриселу и Вашингтону да покаже да су Срби, у ствари „добри момци”, али не налазе одговарајућег партнера у окружењу.

          Али, и ако се ради о томе, биће већ превише, бар што се националног поноса тиче.

          САД и ЕУ су одавно изабрале страну у региону (БиХ, КиМ, БЈРМ) и очито неће да је мијењају.

          Став према муслиманима промијенили су само код своје куће.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

дулебг's picture
дулебг 09:09 20.03.2017.

  • +2
Voting is closed.

Па и не схватам коме је сад запело за ауто-пут Београд-Сарајево, то једино НАТО-пакту може да треба. Природни су путеви Београд-Дубровник, Шамац-Сарајво-Плоче. Овај потоњи, који је жила-куцавица муслиманске федерације стоји малте-не у стању из 1990-те, а и тад је био тесан и недовољан.

Baja's picture
Baja 11:19 20.03.2017.

  • +4
Voting is closed.

Bože Dule, ti kao da je put već napravljen...
Naivno od tebe,jednostavno žvaka...

Slobodanka's picture
Slobodanka 09:55 20.03.2017.

  • +2
Voting is closed.

Iz istih razloga ni predlog EU o carnskoj uniji Zapadnog Balkana i o nekakvoj ekonomskoj integraciji neće dati značajne rezultate.

Zbog ulaska celog regiona u EU neko moćan iz EU preporučio je Vucicu da igra baš takvu ulogu. Zapad je ranije imao poseban odnos prema Jugoslaviji, čas toplo čas hladno. Na kraju po njima Jugoslavija kao bitno drugačiji ekonomski model trebala je obavezno da nestane, i da se raspadne i rasparča. Pa posle te manje celine nekako drže pod kontrolom, a da bi se smirile naobećavaće i bolji život u EU, ali da budu uvedene po njihovim pravilima.

Mali Vucic kao da bi da kopira velikog Tita iz vremena posle onog rata. Samo Tito su se bojali, on je imao autoritet zasnovan na strahopoštovanju jer imao je i bitne službe direktno pod svojom kontrolom. Zemlja je odavno rasparčana i nema više zajedničkog autoriteta koji bi bio moćan da malo poveže pokidano. Sama EU nema takve autoritete.
Vučić kao vodja iz Srbije glumata moćnog čoveka sa vizijom. "Naš" vodja zapravo igra jadnu ulogu, a cilj igre je verovatno da uvek bude jadna i država koju vodi.

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 09:57 20.03.2017.

  • +2
Voting is closed.

Igraju sah a u srcu im nozevi.
Koji licemeri.

Видра's picture
Видра 23:46 20.03.2017.

  • +3
Voting is closed.

А оно оба ИДИОТА МАЈМУНСКА који не разликују даму од краља!!!

linpingping1314's picture
linpingping1314 11:40 31.12.2017.

  • +0
Voting is closed.

coach outlet
uggs outlet
cheap ray ban sunglasses
cheap nfl jerseys
longchamp handbags
polo ralph lauren outlet online
adidas
michael kors outlet
pandora jewelry
oakley sunglasses
michael kors
moncler outlet
ray ban sunglasses
nike outlet
coach outlet store
cheap uggs
christian louboutin
ray ban sunglasses
louis vuitton outlet online
coach outlet
mulberry uk
adidas yeezy
louis vuitton outlet online
louboutin shoes
the north face
ugg outlet
yeezy boost
supreme clothing
ugg boots
ugg outlet
kate spade outlet store
ugg shoes
louis vuitton outlet store
ugg boots
ugg outlet
timberland boots
polo ralph lauren outlet
ugg outlet
coach factory outlet
michael kors outlet
adidas yeezy
pandora jewelry
cheap ray ban sunglasses
ugg outlet
ugg sale
tory burch outlet
cheap nfl jerseys
philipp plein shirt
coach factory outlet
ugg boots
adidas yeezy
ray ban sunglasses discount
ugg boots
pandora store
red bottom shoes
coach outlet
ugg ustralia
ralph lauren outlet
jordans
canada goose uk
valentino shoes outlet
michael kors outlet
cheap ray ban sunglasses
coach outlet
burberry outlet canada
coach factory outlet online
adidas shoes
tory burch outlet store
michael kors outlet store
canada goose sale
michael kors handbags
polo ralph lauren outlet
ralph lauren uk
moncler outlet
canada goose
kate spade outlet
kate spade
coach outlet
louis vuitton outlet
michael kors outlet
ugg boots
polo ralph lauren outlet online
hermes handbags
cheap jordans
coach outlet
ugg boots
uggs
michael kors outlet clearance
fitflops
canada goose outlet
air jordans
pandora outlet
burberry
nike air max
michael kors outlet
ralph lauren
ugg boots canada
canada goose
canada goose sale
ralph lauren outlet
mbt shoes
ralph lauren uk
fitflops sale clearance
burberry sale
coach canada
ugg boots
canada goose coats
adidas nmd
air jordans
ralph lauren outlet
yeezy boost
moncler coats
coach outlet online
nike shoes for men
pandora
longchamp uk
coach outlet
ralph lauren sale clearance
cheap jordans
air max 97
canada goose uk
nike outlet store
adidas yeezy
kate spade handbags
cheap ray ban sunglasses
ray ban sunglasses
air max 2017
cheap uggs
adidas nmd
longchamp outlet online
coach outlet
adidas campus
moncler jackets
tory burch outlet
canada goose sale
coach outlet store
adidas shoes
cheap nfl jerseys
ugg outlet
coach handbags
cheap ray bans
ferragamo shoes
cheap uggs
supreme clothing
ralph lauren outlet
ugg boots
pandora charms
coach factory outlet
ugg outlet
hermes handbags
canada goose jackets
uggs outlet
adidas yeezy boost
coach bags
cheap jordans
oakley sunglasses
ugg boots
ugg outlet store
polo ralph lauren outlet online
fitflops
polo ralph lauren outlet
canada goose outlet
canada goose jackets
louis vuitton outlet
pandora charms
toms outlet
michael kors outlet clearance
polo ralph lauren outlet online
north face jackets
oakley sunglasses sale
adidas shoes
supreme new york
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet
ray ban sunglasses
pandora charms sale
adidas superstar
ralph lauren outlet
oakley sunglasses
canada goose outlet
nike zoom
ugg outlet
air jordan shoes
pandora charms sale clearance
adidas yeezy
michael kors factory outlet
pandora jewelry
christian louboutin outlet
michael kors outlet
adidas outlet
cheap jordans
canada goose outlet
michael kors handbags
ugg boots
louis vuitton outlet
ralph lauren outlet
birkenstocks
polo outlet
yeezy 350 boost
coach factory outlet
pandora charms
ugg boots
red bottoms shoes
michael kors canada
michael kors outlet online
coach factory outlet
ultra boost
canada goose uk
coach factory outlet
pandora outlet
oakley sunglasses
coach canada
coach outlet
nike shoes
timberland boots
canada goose jackets
adidas yeezy boost
north face outlet
moncler jackets
ralph lauren uk
pandora charms
timberland outlet
nike shoes
pandora charms
pandora jewelry outlet
canada goose outlet
nmd shoes
coach outlet
kate spade outlet store
nike outlet online
ugg outlet
fred perry polo
doudoune moncler
coach outlet
coach factory outlet
fred perry
jordan shoes
north face outlet
coach factory outlet
ralph lauren outlet
canada goose
nike outlet
cheap jordans
coach outlet
coach factory outlet
ugg boots for women
christian louboutin outlet
ugg outlet online
cheap oakley sunglasses
adidas outlet
north face outlet
jordan shoes
coach outlet store
red bottoms
ugg outlet
uggs
canada goose uk
canada goose outlet
michael kors outlet online
christian louboutin outlet
canada goose outlet
hermens bags
birkenstock sandals
air jordan shoes
canada goose clothing
canada goose outlet
mbt shoes
canada goose outlet
canada goose outlet
moncler outlet
adidas yeezy boost
cheap mlb jerseys
michael kors outlet
uggs canada
timberland boots outlet
coach factory outlet online
ugg outlet
polo ralph lauren outlet online
ralph lauren outlet
ugg outlet
coach outlet
north face jackets
nike shoes
canada goose
moncler uk
coach outlet online
canada goose outlet
ugg outlet
fitflops
coach outlet store
canada goose outlet
kate spade handbag
louboutin shoes
cheap mlb jerseys china
cheap ray bans
michael kors outlet
salvatore ferragamo
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet
air max 2018
cheap jordans free shipping
michael kors outlet
pandora jewelry
air max 2018
moncler
ray ban sunglasses
michael kors uk
adidas outlet
ralph lauren outlet
moncler jackets
kate spade bags
pandora jewelry
canada goose jackets
supreme clothing
ugg boots
kate spade
coach outlet store online clearances
canada goose jackets
ugg outlet
canadian goose
canada goose outlet
burberry outlet
michael kors outlet
pandora charms sale
mulberry outlet
michael kors canada
yeezy boost 350
louis vuitton outlet store
north face jackets
adidas nmd
polo outlet
coach outlet
longchamp outlet
canada goose jackets
michael kors outlet online
ugg boots on sale
cheap uggs
michael kors outlet
hermes handbags
kate spade outlet
louis vuitton
longchamp outlet
canada goose jackets
canada goose
ugg boots on sale
canada goose
ray ban sunglasses
ugg outlet
ugg outlet
columbia sportswear
harden vol 1
adidas shoes
coach outlet store online
michael kors outlet store
polo ralph lauren
hermes bags
canada goose outlet
coach outlet
ralph lauren
jordan retro 11
fitflops sale clearance
canada goose sale
adidas shoes
hermes outlet
ralph lauren outlet
michael kors outlet
coach factory outlet
oakley sunglasses
uggs canada
coach outlet
moncler
moncler outlet
ralph lauren sale clearance
ugg outlet
pandora charms sale clearance
coach outlet store
mbt
uggs clearance
nfl jerseys wholesale
michael kors outlet clearance
ralph lauren outlet
valentino shoes
yeezy boost
pandora outlet
nmd adidas
coach factory outlet
cheap mlb jerseys
canada goose
gucci handbags
michael kors outlet clearance
moncler outlet
pandora charms uk
burberry outlet store
adidas superstar
nike store
moncler jackets
north face outlet online
moncler jackets outlet
jordan shoes
hermes birkin
jordan retro
christian louboutin
ugg outlet
canada goose uk
kate spade outlet
michael kors outlet
michael kors outlet clearance
pandora charms
canada goose outlet
coach factorty outlet
burberry outlet
fitflops sale
pandora charms sale clearance
polo ralph lauren outlet
uggs
adidas nmd
ferragamo outlet
oakley sunglasses
ralph lauren outlet
coach outlet
yeezy boost
longchamp handbags
moncler outlet
pandora charms
ugg australia
ralph lauren uk
nike outlet
cheap ray ban sunglasses
coach factorty outlet
coach outlet
nike outlet store
coach outlet
discount oakley sunglasses
michael kors handbags
cheap jordans for sale
coach outlet
cat boots
nfl jerseys wholesale
canada goose outlet
canada goose outlet
yeezy boost
michael kors outlet
cheap ugg boots
burberry outlet
mulberry handbags
philipp plein outlet
mulberry bags
moncler jackets
north face jackets
gucci outlet
nmd adidas
uggs outlet
nike air max
coach outlet
ugg boots
air max 97
canada goose outlet
ugg shoes
canada goose jackets
ugg outlet
salvatore ferragamo shoes
pandora charms
coach factory outlet
coach factory outlet
ralph lauren outlet
canada goose jackets uk
12.08linpingping

Додај коментар