Најпаметнији Бошњак лаже да су Бошњаци увек били већина у БиХ

НИСУ ТО БИЛИ НИ ПО ЈЕДНОМ ПОПИСУ, НИСУ НИ ДАНАС ОСИМ АКО НЕ РАЧУНА САУДИЈЦЕ, ТУРКЕ, КУВАЈЋАНЕ

Мухамед Туњо Филиповић

  • Још пре избора '90. муслимани и Хрвати су у чвор везали барјаке полумјесеца и шаховнице. Заједно су надгласали Србе у Скупштини БиХ. На референдуму у марту '92. јединствено су подржали сецесију. Изетбеговић је већ у јуну потписао тајни војни савез са Туђманом. Дванаест хиљада муслимана борило се у Хрватској против ЈНА. Тзв. АБиХ и ХВО све до јесени '93. деловали су као једна војска на фронту према ВРС. А формирали су и заједнички ентитет
  • Бошњачки академик Мухамед Туњо ФИЛИПОВИЋ тврди: „Додика и Човића повезује опћа антимуслиманска атмосфера у Европи. Вођа странке у влади А. Меркел каже: муслимани - да, али ислам -не. Европа је још дубоко под утицајем традиционалног антимуслиманства које потиче још Карла Великог“. Неће бити баш тако: муслимани на КиМ и у БиХ миљеници су читавог Запада, а „мали Руси“ су малигнији од исламских терориста
  • Туњо се узда у Вашингтон. Екс-реис Церић ономад вели да је за Бошњаке данас Брисел оно што су биле Мека и Медина. А бошњачки народ чезне за „пустим Турским“ и узда се да ће „султан“ Тајип извршити аманет. Нико расплет босанског чвора не види у договору са комшијама
  • Раме уз раме са Алијом као „највећим у Бошњака“, Туњо носи ореол „најпаметнијег у Бошњака“. Шта ли онда тек мисле они мање паметни? Одговор стиже од угледног проф. Уге Влаисављевића са Филозофског факултета у Сарајеву, узгред и радикалног грађанисте који се усудио да подржи промјену изборног закона: „Србе овдје колеге зову животињама“
Пише: Ненад КЕЦМАНОВИЋ, „Политика“
 

        „БОШЊАЦИ (муслимани) јесу увијек били већина у БиХ. Да нас богдо нису напали, побили и растјерали нам 400 хиљада становника по бијелом свијету, а на десетине хиљада послали под земљу, били бисмо огромна већина.“ - каже академик Мухамед Туњо Филиповић у интервјуу Нихаду Хебибовићу за Вијести.

        Како ли су „увијек били већина“ када то нису били ни према оном посљедњем предратном попису '91, а ни према једином послије рата, који због фалсификата о већини није признат? А тек како ли би могли да буду „огромна већина“, сем ако Туњо није урачунао и муџахедине, вехабије, Саудијце, Кувајћане, Турке и мигранте који су, као муслиманска браћа, од рата на овамо населили бошњачке кантоне?!

        Индикативно је да Филиповић, иначе без длаке на језику, не именује ко су ти који су „напали, побили и растјерали Бошњаке (муслимане)“, него је актер тих недјела безличан. До сада је то била искључиво „агресорска Србија“, док је Хрватска, која је истовремено једнако помагала своје сународнике у ратној БиХ, била амнестирана.

        А како и не би?

        Још прије избора '90. у чвор су везали барјаке полумјесеца и шаховнице. Заједно су надгласали Србе у Скупштини БиХ. На референдуму у марту ’92. јединствено су подржали сецесију. Изетбеговић је већ у јуну потписао тајни војни савез са Туђманом.

        Дванаест хиљада муслимана борило се у Хрватској против ЈНА. Тзв. АБиХ и ХВО све до јесени '93. дјеловали су као једна војска на фронту према ВРС. Најзад, формирали су и заједнички ентитет.

        Сада, међутим, за Туњу и саплеменике Хрвати су постали једнако „ружни, прљави и зли“, ако не и гори од Срба.

        Шта им би одједном?

        Хрватско-бошњачким спором око изборног закона као да се све промијенило и Туњина главна мета су не само „Херцег-Босна“ и еуропска Хрватска него и Њемачка као заштитница Хрвата, и чак и читава ЕУ.

        „Хрватска је кроз тзв. Херцег-Босну извршила удружени злочиначки подухват, дакле злочин из области међународног кривичног права“ (...) Усташтво је прогонило Србе, муслимане и Јевреје“. Ко би рекао, а ми смо све мислили да је „удружени злочиначки подухват“ извршен прогоном и помором Срба у Хрватској током Олује. А да су Вашингтонским споразумом Херцег-Босанци добровољно ушли у заједнички ентитет са Бошњацима. Такође смо, изгледа, погрешно мислили да су усташе прогониле Србе, Јевреје и Роме, док су муслимани били „хрватско цвијеће“, министри у Павелићевој влади, формирали SS Ханџар дивизију.

        Спорни закон омогућује Бошњацима да, као бројнији у јединственој изборној јединици, изаберу за члана Предсједништва БиХ Хрвата који њима одговора умјесто да то буде Хрват кога хоће хрватски народ. Хрвати основано траже промјену закона, а Бошњаци то одбијају.

        „Комшић је Хрват колико и Човић, а по мом мишљењу, бољи Хрват него Човић“ - каже проф. Туњо, очито и несвјестан да тиме оправдава хрватско незадовољство.

Комшић и Човић

        Није важно шта он мисли ко је бољи Хрват, него шта о томе мисле Хрвати које треба да представља.

        О једноставној суштини спора изрекао је само наведену полуреченицу, али у недостатку аргумената се на све остало.

        „Цијела та ствар на којој инсистирају Хрвати је сулуда идеја да су државу створили народи.“ А дако би други? Каква-таква држава БиХ, настала је у Вашингтону и Дејтону договором територијално-етничких јединица - Српске, Херцег-Босне и бошњчког дјела. А ако се консензус наруши, распада се. Или Туњо мисли да је Босну створио Алах џ.ш. - метафизичка инстанца изнад људи који у њој живе.

        А онда признаје зашто му је ова мудрост била потребна:

        „Неопходно је да ова држава постане нормална, а то је да буде јединствена држава“. Елем, по њему, државе попут Белгије и Швајцарске су ненормалне, а није јасно како ту своју „нормалну државу“ замишља да направи ако је неће ни Срби ни Хрвати у Српској и „Херцег Босни“.

        Пошто Додик подржава измјену изборног закона у Федерацији, Туњо га заједно са Човићем смјешта у глобални исламофобни контекст.

        „Додика и Човића повезује опћа антимуслиманска атмосфера у Европи. Вођа странке у влади А. Меркел каже: муслимани - да, али ислам - не. Европа је још дубоко под утицајем традиционалног антимуслиманства које потиче још Карла Великог“.

        Неће бити баш тако: муслимани на КиМ и у БиХ миљеници су читавог Запада, а „мали Руси“ су малигнији од исламских терориста.

        „За разлику од Енглеске, Француске, Холандије и др. САД немају колонијалну традицију и неће дозволити да Србија и Хрватска растуре БиХ“- сматра Филиповић.

        У праву је, САД нису колонијална него водећа неоколонијална сила са традицијом ропства и геноцида над Индијанцима.

        Елем, Туњо се узда Вашингтон. Екс-реис Церић ономад вели да је за Бошњаке данас Брисел оно што су биле Мека и Медина. А бошњачки народ чезне за „пустим Турским“ и узда се да ће „султан“ Тајип извршити аманет. Нико расплет босанског чвора не види у договору са комшијама.

        Раме уз раме са Алијом као „највећим у Бошњака“, Туњо носи ореол „најпаметнијег у Бошњака“. Шта ли онда тек мисле они мање паметни?

        Одговор стиже од угледног проф. Уге Влаисављевића са Филозофског факултета у Сарајеву, узгред и радикалног грађанисте који се усудио да подржи промјену изборног закона: „Србе овдје колеге зову животињама“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари