Михајловић: „Етихад” остаје, „Ер Србија” ове године пословала најбоље што може

„ЗА ВЛАДУ ЈЕ ВАЖНО ДА НАЦИОНАЛНА КОМПАНИЈА ОПСТАНЕ, СНАЖНА КАО И РАНИЈИХ ГОДИНА”

          „ЕТИХАД” остаје у нашој земљи. Не повлачи се из власништва у „Ер Србији”, заједничкој компанији с Владом Србије, у којој има 49 одсто удела.

          Постоји и план да током ове године отвори нове авио-линије из Београда ка Пекингу и Канади.

          Ово је за „Политику” рекла Зорана Михајловић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, поводом спекулација да „Етихад” због финансијских проблема унутар групације одлази из Србије, односно да с Владом неће обновити уговор о стратешком партнерству који истиче у августу.

  • „Етихад” је пре три дана објавио да је у 2017. имао губитак од 1,52 милијарде долара, упркос благом повећању прихода у односу на годину раније. Како је пословала „Ер Србија” у 2017?

          „Ер Србија” је, према подацима које имам, ове године пословала у датим околностима најбоље што може. За нас је важно да национална компанија остане и опстане на овом подручју, снажна као што је била ранијих година.

  • Да ли „Етихадов” менаџмент остаје и у управљачкој структури „Ер Србије”?

          Избор менаџмента је компанијска ствар. Како год се договоре српска страна и „Етихад” - за мене је то прихватљиво. Важније ми је да је „Етихад” ту и да остаје је у власништву „Ер Србије”.

          http://www.politika.rs/scc/clanak/405679/Ukidamo-feudalno-odrzavanje-puteva

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари