„Данас“: Србија неће доделити дипломатски статус Руско-српском центру у Нишу

НАВОДНИ КОМПРОМИС: СПЕЦИЈАЛНИ СТАТУС ЗА ОСОБЉЕ, АЛИ НЕ И ЗА „ТРАНЗИТ РОБЕ“

        СРБИЈА неће доделити дипломатски статус Руско-српском хуманитарном центру у Нишу, пише лист „Данас“, позивајући се на изворе у врху власти.

        Према наводима тог листа, на снази остаје одлука од 2014. године којом центар у Нишу није добио дипломатски статус.

        Лист наводи и да у врху власти нису могли да добију потврду информација да је председник Србије Александар Вучић са председником Русије Владимиром Путином расправљао о томе да се нађе компромисно решење које би подразумевало специјални статус за особље, али не и за транзит робе.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Slobodanka's picture
Slobodanka 15:47 12.01.2018.

  • +21
Voting is closed.

Do kraja će "prostitutke ispod beogradskog plavog mosta" skroz popustiti te će snižavati i dalje svoje cene, radiće i besplatno a samo da sačuvaju "profesionalnu" kondiciju.
Pre puta u Moskvu cena je 30, a kad se vrate pritisne ih Amerikanac i cena odmah pada na 20. Sledeći put početna cena je 20, a kad ih pritisne EU ili Amerikanac, cena je recimo 15 ... I po tom sistemu stići će do nule (0), a to je izgleda celo vreme i cilj.
IDEM OPET DO MOSKVE SAMO DA BIH MORAO JOŠ VIŠE DA POPUSTIM KAD SE VRATIM. Ali, KOME?
Naravno da je pogrešio Bećković u svojoj izjavi, jer suviše popustljiv odnos vlasti nije samo po pitanju KIM nego i po mnogim drugim važnim pitanjima, a medju njima je ne samo status nego i samo postojanje rusko-srpskog humanitarnog centra.

Матија Бећковић: Власт се поводом КиМ држи као проститутка са београдског „плавог моста”
„ЗАКЛЕЛИ СМО СЕ ДА ГА НИКАДА НЕЋЕМО ДАТИ, А ОТВАРАМО ДИЈАЛОГ О ТОМЕ”
Актуелну политику власти према Косову кроз метафору оцењује као попустљиву:
- Знате ону причу о проститутки испод Плавог моста која је држала два картона са ценама - на једном је писало 30, а на другом 20. Када су је питали “шта значи то 20”, рекла је, “па ко нема 30, може и 20”. Е тако и наша власт поступа са Косовом. Заклели смо се да га нећемо никада дати, а отварамо дијалог о томе - оцењује Бећковић.

Baja's picture
Baja 14:49 12.01.2018.

  • +9
Voting is closed.

Zašto pominješ nepristojnog akademika Matiju, sada će Nada da te oplete i izvuče uši...

Slobodanka's picture
Slobodanka 00:00 13.01.2018.

  • +16
Voting is closed.

Srbija će ovako kobojagi da balansira između EU i Rusije sve dok ne bude zatvoreno poglavlje 31 koje se odnosi na spoljnu, bezbednosnu i odbrambenu politiku. Tu će biti kraj priče o tobožnjem sedenju na „ dve stolice“ i podrazumevaće uvođenje sankcija Rusiji i od strane Srbije. Nije slučajno što to poglavlje nije još otvoreno jer biće ali kasnije, a zato može Vučić da kaže da dok je on na vlasti da neće biti izrečene sankcije Rusiji. Rekao je u novembru da se neće više kandidovati na izborima, ali sledeći koji dodje kazaće isto kao i on "Ja sam to (zatvaranje poglavlje 31) zatekao od prethodnih vlasti i to više ne može da se menja."

Makedonci, Crnogorci i ostali na Balkanu se odrodjavaju i udaljuju od Srba, a veoma sličnu istorijsku glupost treba da urade i Srbi u odnosu na Ruse. "Deda i repa" je srpska stara priča o značaju timskog rada, ali izgleda da su je Srbi zaboravili, a mračno mutna svetska elita je nekako zna. Elem "srpska repa" kao i svi ostali slovenski narodi sa Balkana očekuje se da bude iščupana iz svog slovenskog i pravoslavnog korena. Bićemo onda isti kao Hrvati i Bošnjaci.
Mogu ja neke stvari da prihvatim sa Zapada, ali ovo NE.

" ...чини се да присуствујемо последњој фази (зло)употребе Русије од стране западне агентуре у Србији. (Зло)употреба, јер осим русофилије у обичном народу, нема ни једног доказа да постоји озбиљан руски утицај на садашњу државну политику Србије. Насупрот томе, садашњи властодржци, на челу са Александром Вучићем, испуњавају све захтеве западних центара моћи, који су директно супротни највиталнијим интересима српског народа и државе Србије. Прича о бауку руског утицаја у Србији треба да прикрије ову голу чињеницу. Као и у време Броза, (зло)употреба Русије у овој последњој фази служи окончању процеса окупације Србије..."
https://facebookreporter.org/2017/06/21/zoran-cvorovic-u-susret-novoj-1948/

Slobodanka's picture
Slobodanka 17:15 13.01.2018.

  • +9
Voting is closed.

VLADIKA ATANASIJE: Vučić je američki glumac i cirkuzant! - 12.o1.2018.

Vladika Atanasije je u pismu patrijarhu Irineju zatražio da crkva ne bude saučesnik u Vučićevoj izdaji.

U pismu koje je uputio patrijarhu Irineju, penzionisani vladika Atanasije, između ostalog kaže:

Iako nemam članstvo u Sv. Arh. Saboru, molim Vas: Sazovite hitno Arhijerejski Sabor, da vidite stvarni stav Otaca Arhijereja i Sveštenstva i Naroda? – da se ne nađemo saučesnici u Vučićevoj veleizdaji, o kojoj se već priča urbi et orbi kod nas i oko nas.

Pominjete Rusiju, ali znate li šta bi Rusija stvarno htela od tog nemačko-evro-američkog glumca i cirkuzanta? On srlja ko guska u maglu u tzv. „Evrointegracije“, a prozirno je za svakog okatog i trezvenog čoveka: da ga neće primiti tamo dok ne prizna Kosovo. Hor pajacâ i klovnova oko njega samo mu aplaudiraju i hvale ga, a on kao pelivan igra dvostruku ili i trostruku igru na štetu Svete Srbije i Svetog Kosova.

Vi kažete da „Vučić veruje o Kosovu kao što veruje i naš narod“! – A on javno govori, i to s porugom i ironijom: da je Kosovo „MIT“ i da je naše Kosovsko opredeljenja „MITOLOGIJA“! Pa zar to „veruje“ naš Svetosavski i Svetolazarevski Narod?

Molim Vas, nemojte kao Patrijarh Pećki i Svesrpski da potcenjujete taj Božji Narod i da ga vređate površnim i neodgovornim izjavama.

https://www.intermagazin.rs/vladika-atanasije-vucic-je-americki-glumac-i...

zstoja's picture
zstoja 15:24 12.01.2018.

  • +17
Voting is closed.

Pa to j enormalno ocekivati. I naordu je jasno da je on zapadni covek, oni ga i postavili i ucenili, a Putinyu nadam se to je jasno jos ranije.

A Srbi cekaju da vide da li ce biti bolja ekonomija sa njim, i to cekaju neki za koje sam ja milio da su pametni.:)

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 11:48 13.01.2018.

  • +6
Voting is closed.

Svaka cast Amfilohije.....dozivljavam ovo kao jedno ohrabrenje da sve nije izgubljeno
kad je KiM u pitanju.
Nije mi jasno da Vucic uzima sebi za pravo da otuduje deo Serbske Sv.zemlje.
To moze samo ludak da pokusa.Da je na izborima rekao da ce to uraditi,,bio bi cistac ulica po Srbiji a ne njen predsednik.
Gospodo Srbi.....taj ulizani tip nije nikakav Srbin
On je Hazar-Albanac,ima zadatak od Trileterarne Komisije -Masona da unisti Srbiju. Isto kao sto je i Haradinaj.
To je istina o njemu.Treba to resavati po krakom postupku.
Ludnica,bolnica sta bilo samo ne da on upravlja zemljom.
Njegova mezimica Brnobabicka je isto Hazarka-Hrvatica,
Imamo Ljajica koji je cisti Albanac stalno na vlasti,tu je i Zukorlic isto Albanac
Ivica Dacic je roden u Pristini ali Hrvatskog porekla.
Narode serbski ....o cemu ovde radi....dozvolili smo da nam najveci neprijatelji
Serbskog roda upravljaju zemljom.Kakav sno mi to narod kojeg nista ne interesuje pa ni buducnost Srbije.
Bajaga je otpevao jednu pesmu ...BUDENJE RANO" bas ta pesma nama odgovara...da se probudimo
i osvestimo za spasenje Srbije.

PS.Komentar nema blage veze sa tekstom,ali ima sa Slobodankinim zadnjim komentaro.

Додај коментар