Србија у трансу 1,2 одсто

ВЛАСТ ОБЈАВИЛА ПОВЕЋАЊЕ ПЕНЗИЈА ОД 1. ОКТОБРА

  • ФАКТИ: Да власт макар саму себе цени, никад својим пензионерима не би понудила мизерију од 1,2. Јер, то је аутопортрет саме власти
        БЕОГРАД, (ФоНет) - Републички фонд за пензијско инвалидско осигурање саопштио је да се пензије и новчане накнаде од 1. октобра 2011. усклађују за 1,2 одсто, што представља збир процента раста, односно пада потрошачких цена на територији Републике у претходних шест месеци и процента који представља половину реалне стопе раста БДП у претходној календарској години.

        Вредност општег бода, који је битан елемент прве пензије, а који се заједно са пензијама и новчаним накнадама усклађује за 1,2 одсто, износи 658,32 динара. 
 
*    *    *    *    *
 
        Да се ради о предизборним сондажама и прогнозама, они који су радили истраживање – морали би да саопште се ради о проценту (1,2) који је у оквирима дозвољене и могуће статистичке грешке.

        У кућном буџету чак и сиромашнијих пензионера – овај проценат „повећања” имаће значај позитивне статистичке грешке.

        Ово повећање које то није – које више понижава и убија наду него што храни – заправо је само реална цена актуелне власти: цена не само ПУПС-а и „социјално одговорне владе”, него и курса владајуће коалиције.

        Тих 1,2 одсто су потпис режима испод сопствене немоћи и заглибљености. Пут којим нас воде у ЕУ и – пут на који Брисел вољно пристаје јер му у успешнија вазална власт у Београду није ни потребна. Јер, да је успешнија – вероватно би хтела да буде мање вазална и више би зависила од реалне политичке и изборне воље Србије него од „препорука” и „кандидатура” фатаморганског типа.

        Да власт макар саму себе цени, никад својим пензионерима не би понудила мизерију од 1,2. Јер, то је аутопортрет саме власти.

        Да Срби нису – уз помоћ странака, амбасада, купљених медија, маркетиншких агенција невладиних експозитура туђих влада – онемогућени да буду политички народ и доведени дотле да немају никакав нормалан избор – одбили би 1,2!

        Поклонили би изборном фонду Демократске странке! Да се зна чије су заслуге…

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари