ШОЈГУ: Москва нема намеру да призна Косово

ЦВЕТКОВИЋ ПРИМИО

РУСКОГ МИНИСТРА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

  • Србија високо уважава принципијелну подршку Русије - изјавио Мирко Цветковић

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Србија високо уважава принципијелну подршку Руске Федерације у погледу решавања питања на Косову и Метохији и деловање Русије на међународној сцени, изјавио је председник Владе Србије Мирко Цветковић, у разговору са руским министром за ванредне ситуације Сергејем Шојгуом.

        Цветковић је истакао да се тензије на Косову и Метохији могу превазићи само преговорима и поновио да Влада Србије сматра да је дијалог једини начин за проналажење компромисног и одрживог решења.

        Он је оценио да Србија и Русија имају одличне политичке односе утемељене на традиционалном пријатељству двеју земаља, саопштено је из Владе Србије.

        Шојгу је потврдио да ће Русија остати доследна свом ставу непризнавања једнострано проглашене независности Косова и Метохије и истакао да Србија може и даље да рачуна на подршку Русије у том погледу.

        Кад је рeч о економској сарадњи на састанку је констатовано да се добро одвијају пројекти договорени између две државе који су потврђени приликом посете премијера Руске Федерације Владимира Путина Србији, а нарочито они у области енергетике и инфраструктуре.

        Посебан потенцијал у области сарадње представља пољопривреда, што ће бити даље разматрано у разговорима ресорних министара, речено је на данашњем састанку, наводи се у саопштењу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари