САД траже од Русије изјаву да више неће снабдевати оружјем Сирију

АСАД ОПТУЖИО ТУРСКУ ДА СНОСИ ДИРЕКТНУ ОДГОВОРНОСТ

ЗА КРВОПРОЛИЋЕ У СИРИЈИ

  • Дамаск тврди да је регуларна сиријска армија нанела тешке губитке „терористичким групама“ које су напале војни аеродром Тафтаназ

        СЈЕДИЊЕНЕ Државе очекују од Русије јасну и тврду изјаву да надаље неће испоручивати оружје режиму сиријског председника Башара Асада - саопштила је портпарол Стејт департмента Викторија Нуланд.

        Сам Асад је - у опширном интервјуу сиријском телеканалу al-Dunyа - дословно рекао: „Турска сноси директну одговорност за крвопролиће у Сирији“.

        Ситуацију у земљи је оценио речима: „Боље стојимо на копну, него у ваздуху. Биће нам потребно још неко време да угасимо конфликт. Међутим, ми се крећемо напред. У свему овоме има и нешто добро: очистили смо руководство Сирије од непоузданих елемената. Од свих који су били спремни да за новац или због уцене пређу на страну опозиције“.

        Асад је саопштио: да Дамаск никада неће дати сагласност да на територији Сирије буду успостављене било какве „тампон зоне за избеглице“ или било какве друге „зоне“ које не би биле под њеном сувереном контролом.

        Сиријске власти су, иначе, демантовале „информације“ западних медија да су побуњеници које контролише Запад приликом напада на војни аеродром Тафтаназ уништили пет борбених хеликоптера.

        Армијски врх Сирије је саопштио: „Војни аеродром у провинцији Идлиб јесте био нападнут, али су наоружаним терористичким бандама нанети тешки губици: већина терориста је била убијена и рањена, а остали су се разбежали“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари