Сваки Столтенберг има свог Брејвика

ЗАШТО ЈЕ НОРВЕШКА ТРАГЕДИЈА ПОДСЕТИЛА НА ТИМОТИ МЕКВЕЈА И ОКЛАХОМА СИТИ ИЗ 1975.

норвешки премијер Јенс Столтенбер, осумњичени Андреас Брејвик

 •      Меквеј, бивши припадник Делти, направио бомбу од нитратног вештачког ђубрива и дигао у ваздух управну зграду у центру града

 •     Брејвик такође прави бомбу од вештачког ђубрива, које је купио у Пољској, поставља комби испред зграде владе у Ослу, изазива експлозију

 •      Огромну зграду у Оклахома Ситију разнела је такозвана барометрична бомба постављена унутар зграде, а такву софистицирану бомбу немогуће је направити у гаражи

 •      Да ли је Андерс Брејвик такође "војник на програму"? Чији и с којим задатком?

Пише: Милан Видојевић 

     АНАЛИТИЧАРИ у светским медијима још нису начисто да ли је Андерс Брејвик само још један лудак који је своју болест испољио на страшан начн или је реч о "завери," о "одбрани Европе, цивилизације, хришћства", од стране неких непознатих, нових фундаменталиста којима је доста шећерне водице и лепих прича о идиличној Европској Унији и који су се латили оружја јер им је доста лажи.

     С које год стране да приступите анализи овог догађаја, нећете погрешити јер је вишезначан и сигурно да ни једна тренутна анализа не може да пружи одговоре на сва питања. Ни ја не могу да одолим изазову, поготово што је реч о догађају који ме подсећа на нешто што се већ десило.

     Да ли се сећате Тимоти Меквеја и експлозије бомбе у Оклахома Ситију, 19.априла 1995.године? Подсетићу вас, бивши припадник Делти направио је бомбу од нитратног вештачког ђубрива и дигао у ваздух управну зграду у центру града, био ухапшен пар дана касније, осуђен и погубљен, 11. јуна 2001.године.

     Андерс Брејвик такође прави бомбу од вештачког ђубрива, које је купио у Пољској, поставља комби испред зграде владе у Ослу, изазива експлозију са смртним последицама. Интересантан податак, који можда нема везе са догађајем, јесте да је Пољак који је Брејвику продао ђубриво одмах после тога "затворио радњу" и сад ради нешто друго.
___________________________________________________________________________________________________________

     “Расмусене човече, знам одавно да опстанка САД, твог принципала, нема без дроге. Нисам знао да је ситуација тако трагична, мада 20 тона хероина месечно са Косова, које превозе камиони Еулекса, није мала ставка. Која је улога НАТО пакта у нарко-привреди САД-а, ти сигурно знаш, зато је важно да Срби не буду сметња.” 
____________________________________________________________________________________

     Званична верзија истраге атентата у Оклахоми описала је Меквеја као припадника екстремно десничарске милиције, "аријеваца," која се спрема за оружани сукоб са америчком владом, за одбрану "америчких вредности" а против "ционистичке окупационе власти" у Америци. Симпатије јавног мњења биле су на страни, барем у почетку. Нико није обраћао велику пажњу на чињеницу да је Клинтонова влада увела неколико закона кроз такозване "председничке одлуке," којима је директно негирала нека уставна права грађана и инаугурисала ванредно стање, које се касније само надограђивало, посебно после напада на Њујорк, 11.9.2001.године, које траје и данас.

     Незванична верзија истраге, коју су радили многи угледни пензионисани генерали војске САД, стручњаци за експлозив, као и бивши агенти ФБИ и полиције, показала је другу, за мене мрачнију слику, врло могућу, у Меквејевом случају чак истиниту, верзију истог догађаја.

     Огромну зграду разнела је такозвана барометрична бомба постављена унутар зграде. Такву софистицирану бомбу немогуће је направити у гаражи, па се поставило питање како се она уопште нашла у згради.

     Други непријатан детаљ био је да су сви запослени агенти ФБИ, чије су се канцеларије налазиле у тој згради, добили поруку на пејџер да не долазе на посао тог јутра. Многи сведоци су касније изјавили да Меквеј није био сам у комбију, већ је с њим био и човек који је имао "арапске црте лица." Даљом независном истрагом утврдило се да је реч о Ирачанину, припаднику специјалне јединице америчке војске, експерту за минирања и експлозиве, који је лако нашао заштиту у војној бази, после чега је било немогуће наћи га.
________________________________________________________________________________________________________

     “Не знам да ли је Андерс Брејвик анђео освете или демон из пакла, али се размишљам да ли његово надугачко и нашироко писање о Србима случајно коинцидира са дешавањима на северу Косова?”
_________________________________________________________________________________

     Тимоти Меквеј је био професионални војник специјалних јединица са уграђеним биочипом за идентификацију, па га је сателит лако лоцирао и полиција га лако ухапсила. Није бежао, мислио је да је "на задатку," па се ускоро појавило тумачење да је био на "програму контроле ума" и да је "неко укључио програм" и послао га да изврши атентат.

     Да ли је Андерс Брејвик такође "војник на програму"? Чији и с којим задатком? Његов манифест на 1300 страна, у коме објашњава своју одлуку да подигне антиисламску револуцију у Европи, да је на крсташком походу и да је први циљ влада његове земље, коју је оптужио за мултикултурализам и увођење исламске културе у Норвешку, могао би да се оцени као бунцање човека оболелог од схизофреније, који је у фази болести која се одликује "месијанством," и да је његова болесна жеља да спаси свет довела до масовног злочина.

искрцавање специјалаца на острво Утоја

     Људи на програму контроле ума су програмирани за обављање више функција, према потребама "програма," па би "десничарски фанатизам" који је испољавао годинама био унапред смишљени "увод" у "логични крај," да фанатизам мора да се заврши злочином.
____________________________________________________________________________________________________

     “Запрепашћујуће, да не кажем фантастично, звучи званична изјава полиције да на место масакра нису могли да дођу хеликоптером, јер је пилот хеликоптера на годишњем одмору!!”
______________________________________________________________________________

     Део "плана завере" може да буде и одсуство полиције на местима догађаја. Запрепашћујуће, да не кажем фантастично, звучи званична изјава полиције да на место масакра нису могли да дођу хеликоптером, јер је пилот хеликоптера на годишњем одмору!! Ја не знам да ли је мој начин закључивања исправан, ви ме исправите ако грешим, али из званичне изјаве полиције Норвешке, чланице НАТО пакта, чији је генерални секретар Андерс Расмусен управо Норвежанин, произилази следеће:

     - Норвешке антитерористичке јединице имају укупно један хеликоптер;

     - Норвешке антитерористичке јединице имају укупно једног пилота;

     - Ако пилот оде на годишњи одмор, хеликоптером нема ко да лети;

     - Норвешким антитерористичким јединицама није пало на памет да узму нечији други хеликоптер, тако да је место масакра, острво Утоја, снимано из телевизијског хеликоптера, али у њему су били само камерман и новинар. Антитерористичка јединица кренула је колима из Осла! - па кад стигне, стигла је;

     - Бродић којим су са обале кренули ка острву, почео је да пушта воду, па је мало фалило да се "специјалци" подаве. Сем што немају хеликоптере, немају ни своје десантне чамце, па је логично да пливањем крену ка острву, где их је чекао терориста који је већ испуцао сву муницију коју је имао и побио све живо што му се нашло на нишану.

     Расмусене, човече, и ти си на челу НАТО пакта?! У твојој рођеној земљи терористи шенлуче из оружја купљеног у Америци преко поштанског фаха, стављају слике на Интернет, сликају се у гњурачким оделима (твоји "специјалци" нису схватили поруку - да ће се одиграти нешто у вези са водом?), објављују се скрибомански текстови које твоји "аналитичари" не читају, јер су бирократске ленштине и муфљузи, али си зато све своје снаге и способности концентрисао да на северу Косова поставиш блокаде Србима и омогућиш нарко картелу такозване "државе" Косово да има проходне "граничне прелазе."
_________________________________________________________________________________________

     “По испољеном пацифизму, Столтенберг би могао да буде и премијер Србије, чији се премијер такође из све снаге труди да објасни терористима да се Србија неће бранити.”
_____________________________________________________________________

     Ја знам одавно да опстанка САД, твог принципала, нема без дроге. Нисам знао да је ситуација тако трагична, мада 20 тона хероина месечно са Косова, које превозе камиони Еулекса, није мала ставка. Која је улога НАТО пакта у нарко-привреди САД-а, ти сигурно знаш, зато је важно да Срби не буду сметња. Не знам да ли је Андерс Брејвик анђео освете или демон из пакла, али се размишљам да ли његово надугачко и нашироко писање о Србима случајно коинцидира са дешавањима на северу Косова?

     Оно што је јасно из изјава норвешког премијера Столтенберга јесте да ће се Норвешка од терориста и фанатика бранити "песничким изјавама," подметаће и други образ кад год неки терориста одлучи да мало пуца по људима. Очекујем ускоро званичну молбу норвешке владе упућену Ал-Каиди и сличнима да не врше своја дела док је у демократским земљама сезона годишњих одмора.
_________________________________________________________________________________________

     “За сада, по Београд нема опасности, барем док се не заврши посао на северу Косова.”
_________________________________________________________________________________________

     По испољеном пацифизму, Столтенберг би могао да буде и премијер Србије, чији се премијер такође из све снаге труди да објасни терористима да се Србија неће бранити. Ја не могу да се сетим да ли је то исти онај Столтенберг који је у распаду Југославије изигравао светског "мудаџију" и делио чврге лево и десно. То се тако ради на Балкану али у цивилизованој Норвешкој се политички мекеће чак и кад неко убије 77 људи.

     Докле год америчка пошта без застоја преноси оружје и муницију на поштанске фахове, нема зиме ни за једног лудака. Докле год разни Столтенберзи чине врх власти у некој земљи за терористе нема проблема да почине било које дело. Видеће Норвешка свог бога кад Брејвик издржи максималну казну од 21 године затвора и изађе на слободу. Шта ако се у том року није "рехабилитовао" него је остао на својим "теоријским поставкама"?

     Што се тиче српских обавештајних служби, које "не знају ко је запалио граничне прелазе," како би знали, кад борба против тероризма није њихов главни задатак?! Имају они своје задатке, које им дају "учитељи," и код којих би радо да положе испите, па да постану другари и пајтоси са замлатама калибра Расмусена и Столтенберга.

     Само да се не занесу и забораве да у историји, како показује статистика у протеклих две хиљаде година, сваки "Столтенберг има свог Брејсвика." Не бих волео да на улицама Београда пребројавамо мртве и слушамо мудросерске изјаве о тероризму.

     За сада, по Београд нема опасности, барем док се не заврши посао на северу Косова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Observer's picture
Observer (није потврђен) 10:36 11.08.2011.

 • +87
Voting is closed.

Uz potpuno uvazavanje dela cenjenog gosp. Vidojevica, moram da ukazem na dve cinjenicne omaske u tekstu: 1) Anders Rassmusen, gensek NATO-a je Danac, nije Norvezanin;
2) Danasnji premijer Norveske, Jens Stoltenberg je sin Torvalda Stoltenberga, nekadasnjeg ambasadora Norveske u SFRJ i pregovaraca tokom raspada Jugoslavije. Jens je tokom 90-ih bio norveski ministar energije, zastite zivotne sredine i finansija, te nije imao aktivnu, ni "savetodavnu" ulogu u procesu raspada SFRJ.

nebojsa's picture
nebojsa (није потврђен) 18:48 04.11.2012.

 • +84
Voting is closed.

rasmussen je danac kao prvo nebitno, a kao drugo, svi u zapadnoj evropi, bar oni koji imaju malo pameti u glavi odavno znaju, da svi ti evropljani nemaju bilo shta da kazu u nato. sve odluke donosi glavnokomadujuci general i on je uvek amerikanac. tu se i vidi, ko odlucuje a ko prica prazne price.

dragomir's picture
dragomir (није потврђен) 21:57 20.02.2015.

 • +0
Voting is closed.

Apsolutno si u pravu.Nego,naleteli su "na tvrd orah"!Nisu "izvukli pouku iz Gruzije i Sakasvilija ,pa,NATO:"Kocka je bacena"-IGRAJTE !? V. V. PUTIN .

Srpski patriota's picture
Srpski patriota (није потврђен) 04:08 26.03.2014.

 • +0
Voting is closed.

Jednog dana ce Evropa podizati spomenike ljudima koji su daleko videli od njenih politicara.Onog casa kada narod progleda ( a Zapadni politicari sputavaju na sve moguce nacine to) pasce i koruptirane vlade i politicari.Ako se evropa otrgne korupciji politicara,moguce je da ce narod sirom Evrope bolje ziveti i posla ce bit iza svakoga.To isto vazi i za Srbiju ako otera sto pre politicku bagru sa trona.Sto je bilo bilo je,sada je dosta.

dragomir's picture
dragomir (није потврђен) 21:49 20.02.2015.

 • +0
Voting is closed.

Opet ce,"Neko" reci,"srpska "teorija zavere" ali,nama se toliko toga ,Zaverenickog,nazalost,idesilo,da je to "Zavera,par-exellence" Uzdajmo se u V V Putna!!!

Душан грешни's picture
Душан грешни (није потврђен) 07:24 23.04.2015.

 • +0
Voting is closed.

Оклахома Сити се догодио у Априлу 1995 а не 1975 како Вама стоји у наслову!

Душан грешни's picture
Душан грешни (није потврђен) 08:48 07.08.2015.

 • +0
Voting is closed.

Не знам зашто СТАЛНО пишете да се случај Тимоти Меквеја десио 1975???
Па ја сам увелико живео тамо када се то десило у АПРИЛУ 1995 тј 20 година касније!

klix's picture
klix (није потврђен) 10:45 12.10.2015.

 • +0
Voting is closed.

Norvezani su pre ovoga bili upleteni do guse u Palestini. Posle ovoga Breivika se ne cuju. Zasto? zar nije interesantno?
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155307
dobili su po nosu.

mrljavko's picture
mrljavko 04:34 09.10.2016.

 • +0
Voting is closed.

Ova dva tipa ne mogu da se uporede. Koliko se secam Timoti Mekvej je izjavio da nije mogao da se smiri dok nije napravio ono sto je napravio. Naime on je pripadao grupi Koresa i u momentu kada su americke vlasti likvidirale citavu Koresovu grupu on nije bio tamo. Tokom likvidacije poginula mu je devojka i on je imao ogroman poriv da se osveti. Teroristicki akt mu je doneo ispunjenje njegove duse. Tu apsolutno nema nicega neobicnog osim motiva dusevnog bola. Moze biti da su pojedine grupacije pomogle da se akt ostvati, posto je za njega bio potreban slozeniji napor, ali on je u tome svemuu vise bio cist. Sa druge strane Anders Brejvik pripada sasvim drugoj grupi terorista. On je bolesnik koji je u krajnjem slucaju zadojen vrstom nacisticke filozofije, bolesnog uma. On se nije svetio za ucinjen mu bol. On je ubijao ljude iz zlog ubedjenja, kao podivljala zver. Njega nije vodio motiv jakog ljudskog osecanja, sto je u krajnjem slucaju normalno za coveka, vec bezosecajna privrzenost bolesnoj fikciji, evidentna umna deformacija naklonjena jednoj tesko bolesnoj filozofiji od koje je svet vec jednom tesko patio. Tako ja ne mogu da vidim te dve licnosti u istom svetlu, izuzev ako neko njih posmatra samo kao pione nekog veceg zakulisnog saha, ali svakog za sebe iz potpuno dijametralnih pobuda. Cak je i nacin masakra bio drugaciji i vremenski i emotivno.

Додај коментар