С леђа тешко рањени Саво Мојсић и Радош Вукићевић

ШИПТАРИ ИЗ ЗАСЕДЕ ПУЦАЛИ НА СРБЕ

У МИТРОВИЧКОМ НАСЕЉУ БРЂАНИ

  • Мојсић рањен у стомак, Вукићевић у пределу кичме, обојица оперисана у митровичком Клиничком центру
  • Лакше повређени Вељко Ђорћевић (раме) и Саво Вукомановић (рана на глави)
  • Пуцано из мрака са више страна, један нападач на рукаву имао ознаку УЧК

        ШИПТАРИ су вечерас - у митровичком насељу Брђани - из заседе пуцали на Србе и тешко ранили двојицу: Радоша Вукићевића и Саву Мојсића. А лакше ранили још двојицу:  Саву Вукомановића и Вељка Ђорђевића.

        Вукићевић је - како је за Фaктu потврдио ортопед др Владимир Аџић из митровичког Клиничког центра - рањен из ватреног оружја с леђа, у пределу кичме. Повреда је јако тешка. У време писања овог извештаја био је на операционом столу и лекари су се борили за његов живот.

        Мојсић је рањен у стомак. Такође из ватреног оружја, али др Аџић није могао да каже да ли је метак дошао отпозади или спреда. И он је подвргнут хитној операцији.

        Повреде Вукомановића (рана на глави) и Ђорђевића (раме) су знатно лакше. Њихово стање је стабилно и налазе се на ортопедији.

        Како Фaктu сазнају на њих четворицу је пуцано одједном из више праваца, што упућује на закључак да је заседа била добро припремљена и да је можда уопште нису поставили Шиптари којима су Приштина и међународни опупатори у Брђанима подигли две стамбене зграде. Ово је утолико пре могуће што је један очевидац изјавио да је при пламену из пушчане цеви на рукаву једног од нападача видео ознаку УЧК.

        Зграде за Шиптаре баш у Брђанима уопште нису случајне јер је то локалитет - насељен Србима у изразитој већини - са којег може да се контролише стратешки важан пут према Звечану. Локални Срби су се последњих година активно противили подизању поменутих зграда, схватајући да су оне у функцији њиховог опкољавања и одсецања од Звечана.

        Порпарол КПС, Бесим Хоти, изјавио је да је један од рањених Срба полицајац, а да се о нападачима „ништа не зна“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари