РУЖИЋ: Вучићу тешко бреме - корупција, а Дачићу најтеже - Косово

ОЦЕНИО ДА СУ ПРЕМИЈЕР И ЊЕГОВ ТИМ ЗА МАЊЕ ОД СТО ДАНА

УРАДИЛИ МНОГО ВИШЕ НЕГО ШТО СЕ ОЧЕКИВАЛО

        ПРЕДСЕДНИК Извршног одбора Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић одбацио је медијске шпекулације о размимоилажењу у владајућој коалицији и оценио да тим Дачић-Вучић-Динкић „заиста добро функционише”.

       У интервјуу Танјугу, Ружић је указао да је акценат владе на борби против организованог криминала и корупције, а да је, у складу са договором унутар владајуће коалиције, први потпредседник владе и министар одбране Александар Вучић у том смислу понео тешко бреме.

       „Вучић је понео заиста ташко бреме, као што је Дачић понео најтеже бреме - преузимањем одговорности за преговарачки процес о Косову. Мислим да тај тим, заједно са Динкићем, заиста добро функционише”, нагласио је Ружић.

       Истичући да борба против криминала и корупције није селективна, он је одбацио написе о наводном размимоилажењу СПС и СНС због „наводне најаве” хапшења једног министра из СПС.

       Он није желео да коментарише наводе да ће неко из СПС бити ухапшен, нагласивши да жели да се бави политиком на озбиљан начин и одбацио критике на рачун предузећа „Србијагас” и ЕПС, која воде социјалисти.

       Ружић је нагласио да је неопходно да „се ствари и слика сагледавају много шире и да треба схватити да се социјална политика државе, хтео то неко да призна или не, води управо преко та два предузећа”.

       „Плаћамо најјефитинији гас и најјефитнију струју, Србијагас је преузео 21 предузеће, успео да сачува 7.000 радних места, крајем новембра почиње реализација пројекта Јужни ток и по реализацији тог пројекта наша држава ће бити у економсоком, политичком и безбедносном смислу много боље котирана и позиционирана ...„, указао је он.

       Ружић, који је и шеф посланичког клуба СПС у Скупштини Србије, осврнуо се и на првих три месеца рада владе, који се навршавају 4. новембра.

       Без намере, како је рекао, да говори у суперлативу о раду извршне власти, оценио је да су премијер Дачић и његов тим опредељени да предано раде на прокламованим циљевима из експозеа и да је већ урађено много више него што се очекивало. Ипак, грађани још нису видели бенефите онога што њих тишти, а то су социјалне и економске теме иако је постављена добра основа и ребалансом буџета и предузетим мерама, додао је Ружић.

       (Политика)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари