Ребић: Ухапшени су Кнежевић и још четворица, за Нога чекамо став тужилаштва

ДИРЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ: СВИ ЉУДИ ЋЕ БИТИ БЕЗБЕДНИ, ОДО ЈЕ ШАЧИЦА ХУЛИГАНА

* Навео да су теже повређена 43 полицијска службеника и 17 демонстраната чији степен повреда ће се тек утврдити. Запаљено је пет службених возила, повређена су три полицијска коња, уништено више од 70 штитова и остале опреме

_____________________________________________________________________

        ДИРЕКТОР полиције Владимир Ребић као организаторе упада у Скупштину Србије означио је Дамњана Кнежевића и народног посланика Срђана Нога и очекује да ће организатори целог протеста бити утврђени у току дана.

        Ребић је на РТС-у рекао да је Кнежевић са још четири особе синоћ ухапшен када је упао у Скупштину, док се за хапшење Нога, како је рекао, "чека став тужилаштва".

        Директор полиције казао је да је био изненађен јер је синоћно окупљање било спонтано и ненајављено, као и да је посебно изненађен да "у демократском друштву неко камењем угрожава живот полиције која је помагала грађанима у борби против короне".

        Он је додао да су теже повређена 43 полицијска службеника и 17 демонстраната чији степен повреда ће се тек утврдити.

        Запаљено је пет службених возила, повређена су три полицијска коња, уништено више од 70 штитова и остале опреме. Истакао је да је важно да је полиција успела да успостави јавни ред за шта јој је требало неколико сати.

        "Сви људи ће бити безбедни, ово је шачица хулигана. Спречили смо њихов пир и нека рачунају да им план неће поћи за руком, имамо одличну сарадњу са тужилаштвом, сви хулигани ће бити процесуирани", рекао је Ребић.

        Он је додао да је синоћ било ангажовано око 200 полицајаца, да су се уздржавали од примене силе и да су реаговали тек кад су нападнути, као и да су привели укупно 23 особе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари