Ракић: Ако опет ударе – бранићемо се свим средствима, пружићемо општи отпор

ВУЧИЋ У РАШКОЈ РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СРБА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

* Рођака тешко рањеног Срећка СОФРОНИЈЕВИЋА питала Александра Вучића: Да ли ће држава стати иза свог народа на Косову и Метохији или ћемо морати да се бранимо као током сукоба 1999. године?

* „Не знам да ли ћемо се одбранити, али ћемо се бранити“ – рекао је председник Српске листе Горан РАКИЋ рекао је Ракић, на шта су окупљени повикали да неће ни бити следећег пута јер ће Срби сами реаговати и бранити се

* Састанку са Србима са КиМ у Рашкој присуствују министри одбране и полиције Небојша Стефановић и Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић

____________________________________________________

       УЗ ПРИСУСТВО медија данас после подне почео је у Рашкој састанак председника Србије Александра Вучића и представника Срба на Косову и Метохији.

       Срби на састанку од Вучића траже да их заштити - њихову децу и њих који желе да остану да живе на Косову и Метохији.

       Вучић је рекао да је спреман да саслуша Србе и да ће на крају одговорити на све што имају да кажу. Истакао је да жели да покуша да постигну договор о томе „шта нам је у наредном периоду чинити“.

       Вучић је упитао на ком месту је тачно рањен Срећко Софронијевић, за чији се живот боре lекари.

       Одговор је да су „косовске снаге“, када су се повлачиле, пуцале у масу а и по кућама.

       Од представника Срба са Косова и Метохије чуле су се поруке да од државе траже да их заштити, а да ће они - ако то није могуће - наћи начин да се сами штите.

Срећко Софронијевић

      - На овај начин, нама доле живота нема - једна је од порука присутних на састанку.

       Рођака рањеног Софронијевића рекла је да косовски Албанци на сваки начин малтретирају Србе.

       - Мени је син морао да оде са Косова, он ради у полицији. Жељна сам свог сина и унучића. Да ли ја морам да напустим своје огњиште? Да ли морам да сахрањујем своје као 1999 - упитала је она.

       Упитала је Вучића да ли ће држава стати иза свог народа на Косову и Метохији или ће морати да се бране као током сукоба 1999. године.

       Додала је да им је онемогућено да купе лекове, да морају да таксијем дођу до Рашке да би набавили најосновније лекове а да је много сиромашног народа који не може да дође до Рашке.

       Председник Српске листе Горан Ракић поручио је Вучићу на састанку у Рашки да ће српски народ на Косову и Метохији, уколико се нешто слично попут овога данас догоди, пружити отпор и браниће се свим средствима.

       - Уколико се следећи пут деси нешто овако, имаћемо општи отпор. Ма шта то значило и како год то схватили, али бранићемо се свим расположивим средствима - рекао је Ракић, и на те речи добио аплауз присутних Срба.

       Ракић је додао и да никако не може да разуме да неко пуца на голоруки народ.

       - Следећи пут ако се деси, неће на овоме остати, бранићемо се свим средствима. Не знам да ли ћемо се одбранити, али ћемо се бранити - рекао је Ракић, на шта су окупљени повикали да неће ни бити следећег пута, јер ће Срби сами реаговати и бранити се.

       Састанку са Србима са КиМ у Рашкој присуствују министри одбране и полиције Небојша Стефановић и Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари