Радикали ће затражити оцену уставности владине уредбе о слободи кретања

НАЈАВА НА СЕДНИЦИ СКУПШТИНСКОГ ОДБОРА ЗА КиМ

  • Влада уредбом од севера Косова, али и од Србије, направила својеврсни логор, јер грађани Косова морају да плаћају ако желе да уђу у Србију, оценио је посланик СНС Борислав Пелевић

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Српска радикална странка (СРС) поднеће иницијативу Уставном суду за оцену уставности и законитости Уредбе Владе Србије о регулисању саобраћаја на административним прелазима Србије и Косова и Метохије.

        „Ова Уредба је противуставна и противзаконита“, рекао је на седници скупштинског Одбора за Косово и Метохију посланик СРС Немања Шаровић.

        Владина Уредба је нечасна и антидржавна, оценио је посланик СНС Борислав Пелевић и нагласио да је Влада оваквом одлуком од севера Косова, али и од Србије, направила „својеврсни логор“, јер грађани Косова, како је рекао, морају да плаћају ако желе да уђу у Србију.

        Иван Андрић (ЛДП) сматра да не постоји слобода кретања ако је за њу потребан новац, а Владимир Милентијевић (ДСС) сматра да се губи свака државност Србије ако се између Србије и Косова успостави граница. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари