Промовисана Шешељева књига „Хашки глобалистички образац тоталитарног правосуђа“

ПРЕД ПРЕПУНОМ САЛОМ У ЗГРАДИ ОПШТИНЕ ЗЕМУН

  • „У овој књизи Војислав Шешељ је извргнуо руглу цео Хашки трибунал и међународну правду новог светског поретка. Тај нелегални трибунал је само инструмент САД и других западних сила, и има само један задатак – да жигоше цео српски политички и војни врх и да кривицу за крвави грађански рат пребаци на српски народ“, рекао је Александар Шешељ отварајући скуп
  • Потпредседник СРС, мр Дејан Мировић, испричао како су иза зидина Шевенингена Шешељ, Немања Шаровић и он разговарали о томе да ли има Бога... Њих двојица су рекли Шешељу: Председниче, има Бога, јер вам је спасао живот у јануару, да нам се вратите када буде повољна пресуда у марту следеће године
  • Књига је написана на хиљаду страна и садржи документован 161 процес, колико их је било у Трибуналу, од чега је чак 110 вођено против Срба

         ВЕЛИКИМ радикалским скупом у сали Општине Земун почела је београдска промоција нове књиге др Војислава Шешеља, која носи наслов „Хашки глобалистички образац тоталитарног правосуђа“.

         Издавач је Комитет за одбрану Војислава Шешеља, а књига је посвећена „једној изузетној жени – Драгици Шешељ”.

         На трећој страни овог својеврсног правничког уџбеника, Шешељ је написао: „Ову књигу посвећујем мојој сестри Драгици Шешељ, која је своју животну срећу и радост жртвовала зарад успеха моје политичке борбе“.

         На промоцији у Земуну (а два сата касније и у Крњачи) публика је чула охрабрујуће поруке које је четнички војвода послао кроз ово последње ауторско дело.

         „У овој књизи Војислав Шешељ је извргнуо руглу цео Хашки трибунал и међународну правду новог светског поретка. Тај нелегални трибунал је само инструмент САД и других западних сила, и има само један задатак – да жигоше цео српски политички и војни врх и да кривицу за крвави грађански рат пребаци на српски народ“, рекао је Александар Шешељ отварајући скуп.

         Он је истакао да се у Хагу налази 80 одсто Срба, неколико Хрвата, босанских муслимана и Албанаца и да су ти други ту само да би се замазале очи светској јавности. О томе, како је рекао син аутора, говоре и двоструки аршини трибунала, драконске казне које добијају српски генерали, док крвави злочинци попут Насера Орића или Рамуша Харадинаја добијају само симболичне.

         „То је право лице међународне правде, али Војислав Шешељ је својим суђењем и својим књигама већ победио Хашки трибунал и остало је само да ту победу крунише повратком у Србију“, закључио је Александар Шешељ.

         Потпредседник СРС, мр Дејан Мировић, охрабрио је радикале речима да све док постоји Војислав Шешељ, постоји и шанса.

         Испричао је анегдоту о једном приватном разговору који су иза зидина Шевенингена водили Шешељ, Немања Шаровић и он о томе да ли има Бога...Председниче, рекли смо, има Бога, јер вам је спасао живот у јануару, да нам се вратите када буде повољна пресуда у марту следеће године, испричао је Мировић.

         Он је истакао да оптимизам темељи на томе што се за 6 година рада на процесима који се у Хагу воде против Шешеља уверио да нема никаквих правних основа за неповољну пресуду. Мировић је оценио и да ће по повратку Шешеља свака његова реч бити - један глас више.

         Потпредседник СРС се захвалио руској Државној Думи у којој ће крајем месеца бити скуп поводом процеса који се против Шешеља води у Хагу.

         Сваки притисак из братске Русије помаже да пресуда у марту буде праведна, подвукао је Мировић. 

         Председник београдског Градског одбора СРС, Александар Дражић, провео је присутне кроз садржину књиге и истакао да је у њој показано како се све што стоји у правилницима Трибунала у потпуности коси са оним што се дешава у свим поступцима који се воде против Срба.

         Како то и сам Шешељ каже, Срби су у овом тренутку прогоњени више него нацисти после Другог светског рата. То нам показује колико је велика борба др Шешеља у Трибуналу и колико велику жртву подноси, истакао је Дражић.

Александар Дражић

         Он је, као посебно значајну тему којом се Шешељ бавио, истакао представнике тужилаштва и судије, јер њихове улоге показују да су сви у Трибуналу на задатку да се сваки Србин осуди на дугогодишњу робију.

         Последња одлука Трибунала - да се Шешељу не дозвољава комуникација са Хаџићем, Станишићем и Симатовићем - донета је да би га удаљили од Хаџића до почетка суђења, јер својим саветима може да озбиљно помогне његову одбрану. И многе податке и документа које је Слободан Милошевић користио у свом поступку добио је од Шешеља, а  често се и позивао на његове речи – истакао је Александар Дражић.   

         Највеће аплаузе публике добио је емотивни говор члана Централне отаџбинске управе Огњена Михајловића који је указао да се над српским народом и сад спроводи покушај геноцида на Косову и Метохији и да је „питање референдума на коме би се бирало између КиМ и ЕУ исто што и питање: хоћете ли да нам одмах побију Србе на КиМ или да им прво изваде органе“. 

         - Главна поука коју шаље Шешељ је да се над српским народом спроводи геноцид, а тај свој став је у овој књизи оверио и учинио доступним светској јавности, истакао је Михајловић и као најзанимљивији део књиге истакао онај „у коме Шешељ говори о највећим српским издајницима Биљани Плавшић и Милану Бабићу“.

         Књига је, како је истакао, научно дело у коме Шешељ образлаже нове норме које је Хашки трибунал наметнуо: злочиначки подухват и говор мржње. На хиљаду страна је документован 161 процес, колико их је било у Трибуналу, од чега је чак 110 вођено против Срба!

         Правници у свету, истакао је Михајловић, прећуткују дела Војислава Шешеља, јер страхују за своја радна места, а Шешељ све време отворено говори како јесте! Он је бескомпромисни борац који је без устручавања у овој књизи све изнео на видело. 

         Свака Војислављева је од злата, закључио је Михајловић.

         Књига је на промоцији препоручена као особено сведочанство о збивањима у грађанском и верском рату на тлу бивше Југославије – као аутентично правноисторијско штиво.

 

Диана Милошевић

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари