Проглас Јеремићеве Народне странке у оснивању потписало више од 70 јавних личности

ОСНИВАЧКА СКУПШТИНА ЗАКАЗАНА ЗА 22. ОКТОБАР, А НС ПРЕТЕНДУЈЕ ДА БУДЕ СНАЖНА ОПОЗИЦИЈА РЕЖИМУ

  • Међу потписницима су: драмски писац Синиша Ковачевић, бивши судија Уставног суда Светозар Чиплић, адвокати Боривоје Боровић, Владимир Гајић и Владимир Вучинић, историчар Чедомир Антић, књижевник Владимир Кецмановић.Такођ: пливач Милорад Чавић, писац Марко Видојковић, радијски водитељ и глумац Марко Степановић, режисер Иван Јовић и учесник петооктобарских демонстрација Љубисав Ђокић, познатији као Џо Багериста

         ПРОГЛАС подршке оснивању Народне странке, коју је раније најавио Вук Јеремић, потписало је више од 70 јавних личности, адвоката, лекара и бивших амбасадора, пише лист Данас у издању за петак, 13. октобра.

         Према незваничним сазнањима листа, грађани Србије ће на штандовима у већим градовима од суботе, 14. октобра моћи да потпишу Проглас подршке.

         У Прогласу се наводи да Србија пролази кроз дубоку моралну, друштвену, економску и политичку кризу, технолошки и економски заостаје за земљама у окружењу и светом, те да “сиромаштво и недостатак перспективе представља кључне проблеме друштва”.

         По наводима листа, Проглас су потписали драмски писац Синиша Ковачевић, бивши судија Уставног суда Светозар Чиплић, адвокати Боривоје Боровић, Владимир Гајић и Владимир Вучинић, историчар Чедомир Антић, књижевник Владимир Кецмановић.

         Међу потписницима Прогласа су и бивши амбасадор Радивој Цветићанин, Милован Божиновић, Маја Митровић, Угљеша Звекић и Владимир Петровић.

         Подршку Народној странци дали су и пливач Милорад Чавић, писац Марко Видојковић, радијски водитељ и глумац Марко Степановић, режисер Иван Јовић и учесник петооктобарских демонстрација Љубисав Ђокић, познатији као Џо Багериста.

         Проглас су потписали и глумац Бане Томашевић, књижевник Гојко Тешић, режисер Предраг Гага Антонијевић, универзитетски професори Александар Јовановић, Чедомир Максимовић, Горан Обрадовић и књижевник Вук Крњевић.

         Јеремић је раније рекао да ће 22. октобра бити Оснивачка скупштина Народне странке, као “снажна опозиција актуелном режиму”.

         „Од 22. октобра у званичном пуном смислу постојаће Народна странка - странка политичког центра која ће покушати да премости неке од подела у нашем друштву, пре свега поделу на грађанско и национално”, казао је Јеремић и додао да је вероватније да буде на челу странке, него да не буде.

         Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари