„Приштина и ЕУ да преузму одговорност за формирање Заједнице српских општина“

МИНИСТАР ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РУСИЈЕ РАЗГОВАРАО СА НИКОЛОМ СЕЛАКОВИЋЕМ

Лавров и званичници Србије у Храму Свето Саве

        МИНИСТАР иностраних послова Русије Сергеј Лавров позвао је Европску унију да преузме одговорност за испуњење онога што је договорено у дијалогу Београда и Приштине уз посредовање ЕУ.

       Изражавамо жаљење што ЕУ као посредник у дијалогу Београда и Приштине не може да испуни договоре који су постигнути, а пре свега о формирању заједнице српских општина, рекао је Лавров на заједничкој конференцији за новинаре после разговора са шефом српске дипломатије Николом Селаковићем.

       Он је додао да Русија то види као немоћ и позвао „колеге из ЕУ да схвате своју одговорност за испуњење онога што је договорено у дијалогу Београда и Припштине уз посредовање ЕУ”, преноси Бета.

       Селаковић је захвалио Русији и министру Лаврову на принципијелом ставу по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије, као и на томе што у међународној политичкој арени увек дижу глас како би сачували интересе Србије.

       Захвалио се Русији и на томе што се у Савету безбедности Уједињених нација редовно подноси извештај о Косову и Метохији, што се поштује Резолуција 1244 и што се чује извештај УНМИК-а.

       Истакао је да Русија брани српске интересе и у другим међународним и европским огранизацијама у којима је Србија чланица.

       (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари