Пређена је црвена линија! Не терајте нас да позовемо међународне снаге!

Угљанин оптужио новопазарску полицију да је из чиста мира претукла његовог сина Мухамеда и још тројицу „одабраних младића“

  • Пред стотинама очевидаца полиција је ишчупала четворицу младића из возила, ударала их у тело и у главу и без легитимисања привела у СУП, рекао Сулејман Угљанин
  • Министар без портфеља  упозорио колеге у Влади Србије: Кажем одговорно да овом начелнику полиције Драгану Терзићу и овој полицији није више место у Новом Пазару", нагласио је Угљанин и позвао их да "напусте Пазар и Србију"
  • Ово је задњи  корак и задњи покушај да Бошњаци не буду принуђени да сами бране свој живот, здравље и достојанство
  • ФАКТИ: Ха, какав министар! Како брани свој део народа! Како се храбар да позове и „међународну заједницу и међународне снаге“ против полиције колеге Ивице Дачића! Само, хоће ли ико у Влади у овоме видети покушај интернационализације са министарског нивоа?!

       НОВИ ПАЗАР,  (ФоНет) - Министар без портфеља Сулејман Угљанин изјавио је да је полиција у четвртак увече у центру Новог Пазара пред стотинама очевидаца извукла из возила и претукла четворицу младића, међу којима је био и његов син Мухамед Угљанин.

       Угљанин је на конференцији за новинаре у Новом Пазару упозорио да је "насилничко понашање полиције према Бошњацима достигло врхунац".

       Он је прецизирао да је у четвртак око 21 час полиција у центру Новог Пазара насилно зауставила возило у којем су била четворица младића.

       Пред стотинама очевидаца полиција је, према речима Угљанина, "ишчупала четворицу младића из возила, ударала их у тело и у главу и без легитимисања привела у СУП".

       Ради се о "одабраним младићима" који су добри ђаци, рекао је Угљанин.

       "Толико су се острвили да су били храбри да зауставе најбоље ученике и најбоље младиће ове чаршије. Прешли су црвену црту", оценио је Угљанин.

       "Кажем одговорно да овом начелнику полиције Драгану Терзићу и овој полицији није више место у Новом Пазару", нагласио је Угљанин и позвао их да "напусте Пазар и Србију".

       Као члан Владе, указао је Угљанин, нећу се сложити да полиција малтретира грађане, које би морала да штити.

       "Уколико не добијем одговор од Владе, МУП и овог локалног МУП шта је предузето против ових бандита, бићемо принуђени да позовемо међународну заједницу и међународне снаге да нас штите од полиције", најавио је Угљанин.

       То је, закључио је Угљанин, "задњи  корак и задњи покушај да Бошњаци не буду принуђени да сами бране свој живот, здравље и достојанство".

 

 

Директор полиције телефонски разговарао са министром без портфеља

ВЕЉОВИЋ: Да се `у потпуности` провере сви Угљанинови наводи

  • ФАКТИ: Да Угљанин није министар, овога `у потпуности` сигурно не би било, али – да ли би га било да је министар Угљанин прешао преко `инцидента` или да је наступио мекше?

       БЕОГРАД, (ФоНет) - ДИРЕКТОР полиције Милорад Вељовић дао је хитан налог полицији да у потпуности изврши све провере навода које је изнео министар без портфеља у Влади Србије Сулејман Угљанин.

       Вељовић је дао налог полицији и да о свим наводима благовремено обавести јавност и Угљанина, саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.

       У саопштењу се наводи да је Вељовић телефоном разговарао са Угљанином.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари