Повређено око сто чувара барикада

МИНИСТАР БОГДАНОВИЋ

НА СЕДНИЦИ СКУПШТИНСКОГ ОДБОРА ЗА КиМ

  • Очигледна је намера КФОР-а да силом реши проблем барикада и плашим се да овакви једнострани потези не измакну контроли и да не дође до сличних инцидената на другим административним прелазима, пре свега у Рударима, упозорио Богдановић

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић изјавио је да је, према непровереним информацијама, око сто људи са барикада повређено током  интервенције КФОР-а код Зубиног Потока.

        „Тренутно нико не може да утврди колико је људи стварно повређено, а оно што знамо јесте да је у болници у Косовској Митровици примљено девет рањених Срба, за које се још не зна степен повреда“, рекао је Богдановић на скупштинској седници одбора за Косово и Метохију.

        Он је посланике обавестио да је данашњи састанак представника српских општина и КФОР-а завршен безуспешно и да су представници Срба поручили да КФОР-у не могу да гарантују безбедност.

        „Очигледна је намера КФОР-а да силом реши проблем барикада и плашим се да овакви једнострани потези не измакну контроли и да не дође до сличних инцидената на другим административним прелазима, пре свега у Рударима“, упозорио је Богдановић.

        Он је позвао припаднике КФОР-а на мирно решавање свих проблема, јер, како је рекао, треба дати шансу дијалогу у Бриселу.

        „Истовремено позивам Србе са севера Косова да не наседају на провокације“, закључио је Богдановић.

        Седници присуствује и шеф преговарачког тима Београда у дијалогу са Приштином Борислав Стефановић. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари