ДАЧИЋ: Биће смењени сви функционери на КиМ који воде политику супротну владиној

СВЕ ШТО СЕ НЕ СЛАЖЕ СА КУРСОМ КОЈИ ДРЖЕ ОН, НИКОЛИЋ И ВУЧИЋ - НАЗВАО ПОЛИТИКОМ СУПРОТНОМ ДРЖАВНИМ ИНТЕРЕСИМА СРБИЈЕ

  • То значи да ће уследити промена на Косову и Метохији у државним органима у којима се налазе они који воде супротну политику
  • Дачић није желео да коментарише изјаву министарке енергетике Зоране Михајловић да влада није Дачићева него Републике Србије, рекавши да је логично да свако „хвали своје“
  • ФАКТИ: Покушаће, дакле, да уклоне све који се противе заокруживању Тачијеве државе. Довешће оне који ће им у томе помагати. А онда ће и једне и друге изручити ономе што тобоже никад неће признати!

          ПРЕМИЈЕР Ивица Дачић изјавио је данас да ће сви функционери који на Косову и Метохији воде политику супротну владиној бити смењени.

          „Нико нема права да води политику која је супротна државним интересима Србије, а који се у овом тренутку састоје у томе да Срби на Косову имају своје легитимне и легално изабране представнике који ће бити међународно признати, а не само представљени као неке паралелне структуре које нико не признаје“, рекао је Дачић новинарима на обележавању 99. године Церске битке у Текеришу.

          Дачић је поновио да је у интересу Срба са Косова да изађу на локалне изборе како би добили своје легитимне и легално изабране представнике и подсетио да ће Влада Србије предузети мере које ће показати њено јасно опредељење за излазак Срба.

          „Ми се залажемо за јединствену српску листу“, подсетио је премијер и још једном истакао да је сасвим сигурно да нико не може да обавља државне функције у Србији, а да води политику супротну владиној.

          „То значи да ће уследити промена на Косову и Метохији у државним органима у којима се налазе они који воде супротну политику“, закључио је Дачић.

          Дачић је изјавио да ће до краја седмице бити познате све појединости о реконструкцији владе, да су разговори у завршној фази и да ће Влада Србије у наредном периоду рад преусмерити не само на питања европских интеграција и дијалога са Приштином већ и на економију.

          Одговарајући на питања новинара у Текеришу, на обележавању 99 година Цреске битке, Дачић није желео да говори о конкретним именима у реконструисаној влади, оценивши да у овом тренутку то још није тема за јавност. У овом тренутку се, како је рекао Дачић, разговара о томе како ће влада бити конституисана, односно да ли ће доћи до промене у закону о министарствима.

          Упитан да ли је са вицепремијером Александром Вучићем разговарао о подели ресора, Дачић је одговорио да то чини сваки дан, али да медији имају погрешну слику да су за то потребни „бог зна какви састанци“.

          „Сваког дана се састајемо и разговарамо и све активности се налазе у завршној фази. До краја недеље све ће бити познато, биће припремљени закон о министарствима и закон о влади, након чега све иде у парламент“, рекао је он.

          Упитан да ли подржава кандидата за министра финансија Лазара Крстића и финансијске резове које је предложио, Дачић је одговорио да је Крстић, који још није изабран за министра, „део политике коју водимо и није спорно да ли ћемо једни друге подржавати“. „То је нормално“, истакао је Дачић.

          Дачић није желео да коментарише изјаву министарке енергетике Зоране Михајловић да влада није Дачићева него Републике Србије, рекавши да је логично да свако „хвали своје“.

          „Када је реч о тензијама, логично је да свако хвали своје. То сада није потребно. Ја сам председник Владе Србије и то не доводи у питање нико од коалиционих партнера“, рекао је Дачић.

          Како је нагласио, СНС је највећа странка у коалицији са којом постоји веома коректан однос.

          „Овакве изјаве нису добре ни са једне ни са друге стране. Свако има свој индентитет, али ово је и моја влада и Вучићева и било чија друга. Ово је Влада Републике Србије и ја сам задовољан што она добро функционше“, рекао је Дачић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари