Поповић: Онима који су оскрнавили Вечну ватру смета савезништво Србије и Русије

ПОЧИНИОЦИ БИ ДА ЖРТВЕ НАЦИЗМА – СРБЕ И РУСЕ – ПРОГЛАСЕ АГРЕСОРИМА

* То је споменик слободи и српској борби за слободу. Он је симбол савезништва и братства српског и руског народа. Вечна ватра управо симболизује тај вечни слободарски дух наших народа и почаст је свим жртвама палим за независност и за будућност у слободи

___________________________________________________

       НАЈОШТРИЈЕ осуђујем скрнављење споменика „Вечна ватра“ на Гробљу ослободилаца у Београду и надам се што бржем откривању и процесуирању починилаца овог насилничког акта.

       Овај споменик је споменик слободи и српској борби за слободу. Он је симбол савезништва и братства српског и руског народа.

       Вечна ватра управо симболизује тај вечни слободарски дух наших народа и почаст је свим жртвама палим за независност и за будућност у слободи.

       Они који су оскрнавили овај споменик су исти они који покушавају да фалсификују историју и да истинске жртве нацизма, а то су Срби и Руси, прогласе агресорима, а праве агресоре и сараднике нациста жртвама.

       У тој својој намери да скрнаве споменике слободи и братству српског и руског народа, они не желе да се боре против обележја које су носиле тадашње армије, већ је главни циљ борба против данашњег савезништва и партнерства Србије и Русије и политике сећања која се сада први пут води у Србији и која је увек истицала највише вредности слободарског духа нашег народа.

       Овај јалов напад је покушај да се наруши савезништво Србије и Русије, али и најбољи односи председника Србије Александра Вучића и председника Русије Владимира Путина који су гарант даљег јачања сарадње две братске државе у будућности.

       Слободарство Срба и савезништво са Русијом није могуће угасити, префарбати, оскрнавити или уништити.

       Дубоко сам уверен да читав српски народ са гнушањем осуђује овај вандалски и антицивилизацијски чин и да Срби који су толико пропатили  борећи се за своју слободу никада неће ћутати на покушаје фалсификовања историје и слављење окупатора и њихових сарадника.

       (Изјава министра за иновације и технолошки развој у и коопредседника српско-руског Међувладиног комитета др Ненада Поповића)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари