Поповић: Национално јединство је и гаранција безбедности српског народа

ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ И СРПСКЕ ЧЕСТИТАО ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ 

* «И данас пркосимо отвореним покушајима да се наша државна територија распарча, да нам се одузму наше цркве које сведоче о осам векова дугој српској државности, да се српски народ, чија је цела историја страдална и слободарска, представи као геноцидан»

_______________________________________________________________________

       ГРАЂАНИМА Републике Србије и Републике Српске честитам Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

       Читав српски народ данас слави овај празник који симболизује нашу вечну тежњу за слободом и очувањем јединственог националног простора који гарантује заштиту и опстанак нашег народа, његове традиције, идентитета, културе и вере.

       Наше национално јединство је и гарант очувања безбедности српског народа која је често на овим просторима била угрожена од стране оних који и даље Србима желе да одузму право да живе у миру и слободи на територији где су се вековима уназад градиле српске цркве и говорило српским језиком.

       Увек је српски народ био слободарски.

       Срби су кроз своју историју више пута били европски и светски пример најсветлије жртве једног народа поднете за слободу и одбрану хришћанских вредности.

       Два пута у 20. веку српски народ је преживео геноцид који су над њим спровеле хрватске усташе и њихови аустроугарски и немачки савезници.

       И поред тога успели смо као народ да опстанемо на нашим просторима и да и данас пркосимо отвореним покушајима да се наша државна територија распарча, да нам се одузму наше цркве које сведоче о осам векова дугој српској државности, да се српски народ, чија је цела историја страдална и слободарска, представи као геноцидан.

       Овај празник показује да се Срби не предају, већ да се држе заједно када је најтеже, и да никада нећемо одустати од своје тежње да бранимо нашу слободу и вредности на којима је утемељен наш национални и државни идентитет.

       Живела Србија!

       (Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој)

 


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари