Поповић и Чепурин: Путинова посета даће велики подстрек политичкој и економској сарадње две земље

ОЧЕКУЈЕ СЕ И ДА УБРЗА УЛАЗАК РУСКИХ ИНВЕСТИЦИЈА У ИНОВАЦИЈЕ И ДИГИТАЛНУ ЕКОНОМИЈУ СРБИЈЕ

          МИНИСТАР за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се са амбасадором Русије у Србији, Александром Чепурином, и том приликом изразио захвалност Русији и председнику Владимиру Путину на принципијелној подршци коју ова земља пружа Србији по питању Косова.

         „Током последње посете Москви, састао сам се са високим званичницима Руске Федерације, који си ми пренели јасну поруку да Русија подржава свако решење за Косово које подржава српски народ и које је у складу са Уставом Србије и Резолуцијом 1244“, истакао је Поповић.

         Министар Поповић се пре два дана у Москви састао са руским министром попљопривреде Дмитријем Патрушевим са којим је разговарао о повећању извоза српске хране и пољопривредних производа на тржиште Русије.

         „Врата руског тржишта су потпуно отворена за храну и пољопривредне производе из Србије. Разговарао сам са колегом Патрушевим о начинима како да се финансијски подржи српски извоз у Русију. Уверен сам да ће тај извоз у будућности само да расте“, рекао је Поповић.

         Он је додао да је руска страна заинтересована за иновациона и ИТ решења која Србија развија у области пољопривреде.

         Поповић и Чепурин су оценили да је најављена посета руског председника Владимира Путина Србији велики подстрек за даље унапређење политичке и економске сарадње између две земље.

         Двојица саговорника су изразили уверење да ће ова посета допринети снажнијем повезивању технолошких компанија из Србије и Русије, као и значајнијем привлачењу руских инвестиција у Србију у области иновација и дигиталне економије.

         (саопштење кабинета Ненада Поповића, министра за иновације и технолошки развој)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари