Полиција похапсила 13 цариника због сумње да су оштетили буџет за 2,24 милиона евра

ОМОГУЋИЛИ МАНИПУЛАЦИЈЕ СА 156.108 БОКСОВА ЦИГАРЕТА, 8.455 ПАРФЕМА…
 

        ПОЛИЦИЈА је у сарадњи са Управом царина, а по налогу Трећег основног јавног тужилаштва, ухапсила 13 царинских службеника и још једну особу због основа сумње да су фалсификовањем документације, оштетили буџет Србије за више од 2,24 милиона евра, саопштио је данас МУП.

        Ухапшени су царински службеници З. С. (47), М. З. (32) , В. С. (47), Љ. А. (63), Н. А. (44), Д. П. (43), М. С. (48), К. С. (53), В. М. (42), В. Н. (54), Т. О. (48), М. Р. (40) и С. Дј. (46) и одговорно лице привредног друштва „CD Real Diplomatic“ А. М. (33) а полиција трага за још једном особом.

        Ухапшени цариници су осумњичени да су у периоду од јула 2015. до марта 2016. године несавесним поступањем, примили у рад некомплетну, неправилно попуњену и фалсификовану документацију, којом је привредно друштво „CD Real Diplomatic“ приказало раздужење 156.108 боксова цигарета, 687 боца разноврсног алкохолног пића и 8.455 комада разних парфема.

        Како се наводи, у документацији је лажно представљено да су ти акцизни производи били намењени појединим страним амбасадама у Београду и једној међународној организацији.

        „На основу тако фалсификоване и непотпуне документације и лажног представљања чињеница, царински службеници ослобађали су од плаћања царинских дажбина, ПДВ-а, акциза и других посебних дажбина наведено предузеће, чиме су оштетили буџет Србије за више од 2, 24 милиона евра, а за колико су утајила порез одговорна лица привредног друштва CD Real Diplomatic“, навео је МУП.

        Царински службеници осумњичени су да су извршили кривична дела несавестан рад у служби и пореска утаја и њима је одређено задржавање до 48 часова после чега ће у законском року, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари