Патриотски покрет Нема назад – иза је Србија поднео кривичну пријаву против Чанка

ЗБОГ ТВ-ИЗЈАВЕ: „ОВО СЕ МОРА ЗАВРШИТИ САМО НА ЈЕДАН НАЧИН – ПОРАЗОМ РУСИЈЕ И СМРЋУ ПУТИНА“

* Покрет указао да је због мање морбидних изјава на рачун функционера СНС и званичника НАТО, у Србији од 2015. ухапшено 28 људи

__________________________________________________________

       ПАТРИОТСКИ покрет Нема назад иза је Србија, на чијем челу је генерал Божидар Делић, поднео је Основном јавном тужилаштву у Новом Саду кривичну пријаву против Ненада Чанка.

       Због изјаве у Централном дневнику сарајевске телевизије Фејс: „Ово се мора завршити само на један начин – поразом Русије и смрћу Путина“.

       Због мање морбидних изјава изречених на рачун функционера СНС-а и званичника НАТО, од  2015. ухапшено укупно је 28 људи.

Новосадска Палата правде

       Већина њих је осуђена на вишемесечне затворске казне, два лица послата су на психијатријско лечење, док је један грађанин након шест месеци под неразјашњеним околностима преминуо у затвору.

       На пример, поводом посете генералног секретара НАТО пакта Јанса Стотенберга Србији, због опаске „Ово неподношљиво стање у Србији може бити решено само на један начин – онај који је описан у уџбеницима историје за основну школу“ -  2015-те је у свом дому ухапшен Андреј Фејгељ и послат у притворску јединицу.

       Због СМС поруке „Небојша Стефановић зна да га кане убити, али тек следеће године“ - Милораду Николићу је 2016-те одређено психијатријско лечење у установи затвореног типа.

       Када упоредите ове изјаве са Чанковом, шта  треба очекивати да ће он добити као казну ?

Александар Јерковић

       Да ли су његове речи о Русији и Путину говор мржње?

       Зашто се ни једна невладина организације која се бави људским правима до сада није огласила по повом питању?

       Сматрамо да је ово изузетна прилика за српско правосуђе да јавности демонстрира  своју независност! Исту ону коју је прошле године добило  на референдуму.

       Нема назад – иза је Србија очекује да се правосуђе држи сопствене континуиране судске праксе успостављене на основу 28 претходних случајева, када се радило о готово идентичним или блажим изјавама не на телевизији, већ преко друштвених мрежа или на фудбалским стадионима. 

       (Александар Јерковић, заменик председника покрета Нема назад – иза је Србија)

       Региструјте се на нашем Telegram  каналу: https://t.me/faktorga

 


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари