Вучић поносан што су му у Мадриду делили осмехе они који Србији отимају територију

СРЕЋАН ШТО СУ О ЊЕГОВОЈ ВЛАДИ И СРБИЈИ СВИ ГОВОРИЛИ ПОЗИТИВНО, А ШТО НЕ БИ КАД ИМ СЕ СРБИЈА ПРЕДАЛА

* „Србију данас пореде са Португалом, Шпанијом, Ирском, Естонијом. Јасно је да Србија има добру будућност. Постоји нада, јер кад предузимате тешке кораке, озбиљне мере, онда после тога долази добар резултат. Аматеризам је присутан код оних који предузимају мере које народ воли, којима је народ одушевљен, јер такве мере никада не доносе добар резултат"

         ПРЕМИЈЕР Александар Вучић рекао је да је, на Самиту шефова држава и влада из редова Европске народне партије, према Србији исказано уважавање и да је са најутицајнијим европским и лидерима региона разговарао о свим важним темама, пре свега мигрантској кризи и предстојећем састанку у Бриселу.

         „Оно што је данас било важно јесте да је Србија била поштована, уважавана у дану који за нас није лак, да су сви говорили позитивно о нашој земљи. Европска народна партија влада Европом - од Јункера, Туска и Ангеле Меркел до Шпаније, Португала, Ирске. Овде сте могли да видите све што у Европи значи", рекао је Вучић новинарима у Мадриду.

         Многи су говорили о Србији, укључујући и албанског представника Љуљзима Башу, додао је Вучић.

         „И ја сам се, бар на тренутак, осећао поносно што сам председник владе земље о којој се говори у позитивном светлу", истакао је премијер.

         Према његовим речима, оно што се овде цени су економске реформе које смо спровели.

         „Србију данас пореде са Португалом, Шпанијом, Ирском, Естонијом. Јасно је да Србија има добру будућност. Постоји нада, јер кад предузимате тешке кораке, озбиљне мере, онда после тога долази добар резултат. Аматеризам је присутан код оних који предузимају мере које народ воли, којима је народ одушевљен, јер такве мере никада не доносе добар резултат", рекао је Вучић.

         Он је рекао да је Србија у сваком погледу као земља била похваљена.

         „Разговарали смо са свима, гледали како да утичемо и на то какве односе у будућности другачије да градимо, да другачије са нашим партнерима решавамо одређене ствари у будућности и како да придобијемо још неке за будуће важне економске и политичке ствари које су пред нама", рекао је он.

         Вучић је рекао да се разговарало и о регионалној сарадњи упркос проблемима које Србија има у вези са пријемом Косова у Унеско и другим старима.

         „Морамо да развијамо регионалну сарадњу, наш посао је да имамо што бољи однос са свим нашим комшијама. Потпуно сам уверен да ћемо ту политику да наставимо и Србија је и ту добила признање", додао је он.

         Наводећи да је имао бројне билатералне разговоре, од немачких званичника, до лидера из региона, Вучић је рекао да је разговарао и са премијером Македоније Николом Грувеским, чија је земља јуче у Унеско гласала за то да се препоручи пријем Косова у ту организацију.

         Тај разговор, рекао је Вучић, посебно за њега, није био лак после јучерашњег гласања.

         „Али сваки разговор је лековит и веома важан за наше односе", додао је он.

         „Наставићемо са таквом политиком. Сви су чули шта је то што Србија има да каже - јер када ту седи 15 државника и још лидери највећих странака онда видите колика је важност ЕПП. Европска народна партија влада Европом, још дуго ће да влада Европом упркос свим изазовима, јер је за разлику од социјалистичких партија успела полако да извуче Европу из рецесије. Зато је важно да са њима имамо најбоље могуће односе", нагласио је премијер.

(Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари