ВУЧИЋ: Нуде нам веома лош план за наш народ, али би и неприхватање било веома лоше

ОТКРИО ДА БЕОГРАД ДО СЛЕДЕЋЕГ УТОРКА МОРА ДА БРИСЕЛУ ОДГОВОРИ

- ДА ЛИ ПРИХВАТА ИЛИ НЕ „ОДРЕЂЕНЕ СТВАРИ“

Александар Вучић

  • Морамо покушати да добијемо датум и да нађемо заједнички језик са западним силама. Шта год да урадимо - свако од нас носиће тежак терет
  • Открио да је понудио оставку у моменту кад је било јасно да „ћемо добити папир узми или остави, а он је мислио да није фер и да не заслужује нашу пажњу”

        ПРВИ потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је Србија у драматично тешкој ситуацији, јер је принуђена да бира између две тешке ствари - прихватања веома лошег плана за Србе на северу КиМ и одбијања да потпише споразум са Приштином.

       Вучић је гостујући у Дневнику РТС рекао да Београд до следећег уторка мора да пошаље у Брисел одговор и да каже да ли може или не да прихвати одређене ствари.

       Према његовим речима, план који је Београду понуђен је веома лош за наш народ, и непостизање споразума с Приштином веома лоше за нашу земљу.

       Он је рекао да би непостизање споразума практично значило затворена врата Србији у свету и мање новца за наш буџет.

       „Морамо покушати да добијемо датум и да нађемо заједнички језик са западним силама”, рекао је Вучић и истакао да је велико питање да ли ће се у томе успети и да је то истовремено велики ризик.

       „То је цела прича и нема ту велике тајне”, додао је Вучић и поновио да ћемо морати да бирамо и да се определимо између две ствари, од којих ниједна за Србију није лака.

       „Шта год да урадимо свако од нас носиће тежак терет”, подвукао је Вучић.

       „Нисмо ишли да се додворавамо било коме. Ишли смо да представљамо наш народ и земљу” поручио је Вучић али и додао да је њихов посао и то да кажу шта су последице и прихватања и одбијања.

       Он је додао да је понудио оставку у моменту када је било јасно да „ћемо добити папир узми или остави за нешто што сам мислио да није фер и да не заслужује нашу пажњу”.

       „Не пада ми на памет да продајемо народу рог за свећу”, рекао је Вучић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари