Вучић: Дошло време да Србија доноси тешке одлуке поводом КиМ и да плати неке цене из прошлости

ОЦЕНИО ДА ЈЕ КИМ ЗА СРБИЈУ „ПЛАНИНСКИ ЛАНАЦ ПРЕПРЕКА КА ЧЛАНСТВУ У ЕУ“

  • „И није реч само о томе како ћете да се зовете... већ је питање много крупније, тиче се много хиљада квадратних километара, а још важније је ту питање људи који живе на Косову и како ће њихов статус бити регулисан“

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да не жели да анализира Стратегију проширења Европске уније, али да је потпуно јасно да су пред Србијом најтежи задаци.

        После састанка с европском комесаром за преговоре о проширењу и политику суседства Јоханесом Ханом, Вучић је рекао да је питање односа Београда и Приштине један од највећих проблема, које је назвао „планинским ланцем препрека ка чланству у ЕУ“.

        „И није реч о томе како ћете да се зовете... већ је питање много крупније, много хиљада квадратних километара, а још важније је ту питање људи који живе на Косову и како ће њихов статус бити регулисан“, рекао је Вучић и додао да је за Србију дошло време да доноси одлуке и „да плати неке цене из прошлости“.

        Он је, такође, као важно питање навео и регулисање границе с Босном и Херцеговином и Хрватском.

        „Ми смо у Сарајеву имали своје идеје, онда су нам са бошњачке стране изнете друге идеје, ми смо прихватили те идеје, сачекали их са папиром, они су рекли: Е, сад нећемо оно што хоћемо... Границу са Хрватском, најбоље да не коментаришем ништа“, рекао је Вучић.

        Председник је рекао да Србију према ЕУ привлаче вредности и бољи економски положај за грађане, али и то што је Унија најуспешнији мировни пројекат после Другог светског рата, који је, према његовим речима потребан простору Западног Балкана.

        Он је додао да 2025. година „не значи никакве гаранције“, али да „значи грађанима као подстрек да знају да су урађене неке битне ствари“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари