Вучевић: Имамо судство које зависи од тајкуна, делова бившег режима и спољних центара моћи

„У СЛУЧАЈУ БУБАЛА НИЈЕ СУЂЕНО ПО ЗАКОНУ НЕГО ПРЕМА НЕЧИЈИМ ИНТЕРЕСИМА”

  • Градоначелник Новог Сада Милош ВУЧЕВИЋ: „Мислим да сам угрожен након свих ових напада претходних дана, да нема институције из правосудне сфере која мене није напала и указала да ја немам права Уставом загарантована на слободу мисли и изражавања“

        ПОТПРЕДСЕДНИК Српске напредне странке (СНС) и градоначелник Новог Сада Милоша Вучевића изјавио је данас да се неће извинити због „истине коју је рекао“ када је „као правник и обичан грађанин“ питао судије „коме служе, народу или лоповима“ и „колико коштају њихов образ и част“.

        Он је за Радио-телевизију Војводине казао да је том изјавом указао на проблем „зависног судства од тајкуна, делова некадашњег режима и спољних центара моћи“, а да му је морални закон природно налагао да каже истину и не ћути на неправду и непоштовању закона.

       „Рекао сам оно што огромна већина грађана Србије мисли и осећа. То видим претходна два дана када сам затрпан имејловима и порукама из свих делова Србије људи који нуде конкретне примере где су се суочили са класичном судијском неправдом“, рекао је Вучевић за Радио-телевизију Војводине.

        Вучевић, који то изјавио после ослобађајуће пресуде бившем министру привреде Предрагу Бубалу, рекао је данас да је ту изјаву није дао као представник извршне власти, већ као грађанин Србије који није желео да увреди све судије, јер сматра да „огромна већина судија професионално и договорно ради свој посао“.

       „Ја мислим да сам ја угрожен након свих ових напада претходних дана, да нема институције из правосудне сфере која мене није напала и указала да ја немам права Уставом загарантована на слободу мисли и изражавања“, рекао је Вучевић.

        Вучевић сматра да судија у случају бившег министра привреде Предрага Бубала није судио у складу са законом, већ „са неким и нечијим интересима, а ти интереси нису интереси грађана Србије“.

        Упитан зашто није поднео кривичну пријаву, Вучевић је казао да је тим јавним апелом поднео свеопшту кривичну пријаву и да очекује да

        Вучевић је после ослобађајуће пресуде бившем министру привреде Предрагу Бубалу изјавио да „као правник и обичан грађанин“ пита судије „коме служе, народу или лоповима“ и „колико коштају њихов образ и част“.

        Некадашњи министар привреде и приватизације Србије Предраг Бубало ослобођен је у уторак пред Вишим судом у Београду оптужби да је злоупотребио положај приликом продаје државних акција у Луци Београд.

        Бубало, министар у влади Војислава Коштунице, ухапшен је у јуну 2013. године а случај Луке Београд је, по раније више пута изреченим оценама Европске уније и Савета за борбу против корупције, једна од 24 спорне приватизације у Србији.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари