Врачарски ДСС сачинио изборну листу, али изборној комисији предата - фалсификована

ПРИВРЕМЕНИ ОО ДСС ВРАЧАРА УПУТИО ОТВОРЕНО ПИСМО СВОЈОЈ СТРАНЦИ - ОД МУКЕ КОЈА У СРБИЈИ ВИШЕ НИЈЕ РЕТКА

  • Носилац изборне регуларне листе ДСС Врачар, коју је усвојио привремени Општински одбор ДСС Врачар, био је Драган Весић и та листа је једино могла бити предата Општинској изборној комисији на проглашење. Али, у врху ДСС је сачињена нова листа коју није одобрио ни један орган странке. Та фалсификована листа је предата Општинској изборној комисији. Носилац фалсификоване листе био је Илија Стојмировић који у том моменту није био ни члан ДСС нити је познат врачарском огранку странке. Он је сада одборник у општини Врачар
  • ДСС је учествовањем у преузимању општине Врачар са СНС прекројила изборну вољу грађана. Такав поступак награђен је од стране СНС местом члана већа за културу на које је постављен комерцијалиста Рајко Митић председник ОО ДСС Чукарица, док је на радно место директора Пословног простора Врачара постављен Саша Петронијевић са ОО ДСС Нови Београд, заменик председника ИО ДСС. Дакле: нико од запослених у напредњачкој власти општине Врачар, није члан ДСС са Врачара, нити је учествовао у изборима на Врачару
  • Жалосно је да странка која је била препознатљива по државотворним идејама и увек заступала легализам, на овакав начин завршава своју каријеру, јер странка која се овако односи према члановима и пре свега према својим гласачима, и која је спремна на фалсификовање и превару, нема никакву будућност

        ПРИВРЕМЕНИ Општински одбор ДСС Врачар обавештава јавност да је у процедури кривична пријава против функционера ДСС на основу члана 280. ЗКП , који су извршили кривично дело фалсификовања изборне листе ДСС Врачар и тиме обманули како чланове ДСС, тако и службене органе који су фалсификовану листу оверили.

        Носилац регуларне листе ДСС Врачар, коју је усвојио привремени Општински одбор ДСС Врачар, био је Драган Весић и та листа је једино могла бити предата Општинској изборној комисији на проглашење. Осумњичена лица из ДСС су сачинила нову листу кандидата која није била одобрена ни од једног органа странке, и такву фалсификовану листу кандидата су предала Општинској изборној комисији на проглашење.

        Носилац фалсификоване листе кандидата био је Илија Стојмировић који у том моменту није био члан ДСС нити је познат врачарском огранку странке и који данас има мандат одборника у општини Врачар.

        На бахатост и осионости функционера ДСС указује чињеница да су приликом предаје кутије са фалсификованом листом и пратећом документацијом позвали и г. Драгана Весића да присуствује. У том тренутку г. Весић није знао шта су учинили.

        Позивамо Илију Стојимировића, одборника ДСС у општини Врачар да објасни јавности ко га је кандидовао испред ДСС и ко је прикупио потписе за његову кандидатуру, односно да ли је он унапред знао да ће бити носилац фалсификоване листе кандидата за одборнике.

        Привремени Општински одбор ДСС Врачар противи се одлуци Председништва Демократске странке Србије, донетој 20. септембра 2016., о потврђивању локалних коалиција у градовима, општинама и градским општинама у Србији. Тиме је ретроактивно донета одлука која није у складу са статутом странке уз игнорисање чињенице да је у општини Врачар прекршен закон тиме што је фалсификована листа кандидата за одборнике.

        Демократска странка Србије је учествовањем у преузимању општине Врачар са СНС прекројила изборну вољу грађана. Такав поступак награђен је од стране СНС местом члана већа за културу, где је постављен комерцијалиста Рајко Митић председник ОО ДСС Чукарица, док је на радно место директора Пословног простора Врачар постављен Саша Петронијевић са ОО ДСС Нови Београд, заменик председника ИО ДСС.

        Нико од запослених у напредњачкој власти општине Врачар, није члан ДСС са Врачара, нити је учествовао у изборима на Врачару. На добијена места доведени су чланови са других општинских одбора, што је случај без преседана у политичкој пракси ДСС.

        Ниподаштавањем и презирањем свих чланова општинског одбора Врачар, практично је распуштен општински огранак ДСС Врачара јер нико паметан и од интегритета не може да пређе преко такве увреде. Сматрамо да су поред чланова ДСС Врачар, који су грубо обманути фалсификовањем изборне листе, преварени и гласачи ДСС који су свој глас дали опозиционој ДСС, а заправо гласали за Александра Вучића.

        Свеукупно, оваквим поступањем ДСС како према члановима странке а пре свега према гласачима, изневерено је поверење, а ДСС се показала као непоуздана и неодговорна. Осим тога, ови поступци су потврдили чињеницу да ДСС нема више никакву политику и да је државотворна и национална идеја замењена за пар радних места заменика и помоћника.

        Овим је практично градски одбор ДСС Београда направио предизборну трговину односно коалицију са СНС, имајући у виду предстојеће изборе за град Београд.

        Због грубог кршења закона и статута странке, чланови врачарског огранка ДСС из људских и моралних разлога о овоме не могу и не желе да ћуте, јер управо су они сачували одбор и изнели изборну кампању на Врачару. На основу залагања, рада и ауторитета чланова ОО Врачар, Александар Поповић је уз подршку руководства странке направио трговинске аранжмане са СНС, чиме је обезвредио како политику ДСС тако и рад и истрајност чланова ДСС .

        Напомињемо да је ОО Врачар најстарији одбор у странци, па ако руководство тако поступа са одборима и члановима странке који су ту од почетка, поставља се питање да ли на чланове странке гледају само као на корисне идиоте.

        Сви одборници ДСС на Врачару су у претходном мандату прешли у такозвани „Самостални ДСС“ односно на листу Александра Вучића, сем Драгана Весића.

        Питање је да ли се ДСС захваљује г. Весићу на доследности и принципијелности оваквим поступањем, или доследност и принципи нису више пожељни у ДСС?

        Жалосно је да странка која је била препознатљива по државотворним идејама и увек заступала легализам, на овакав начин завршава своју каријеру, јер странка која се овако односи према члановима и пре свега према својим гласачима, и која је спремна на фалсификовање и превару, нема никакву будућност.

        (председник привременог ОО ДСС Врачар, Драган Весић)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари