Верујете ли да је Медојевић рекао истину: да је Ђукановић био шеф „земунског клана“?

ДА ЛИ БИ СРБИЈА ТРЕБАЛО ДА ПОВЕДЕ ИСТРАГУ И ДА ГА САСЛУША, МОЖДА

И ДА ЗАТРАЖИ ЊЕГОВО ХАПШЕЊЕ?

Шилерова

 • Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: Постојање везе са Земунским и Сурчинским кланом обавезује Тужилаштво Србије да отвори и друге истраге везане за прање новца од трговине наркотицима, оружјем и дуваном, са чиме је повезана црногорска власт. Медојевић није било ко и да нема аргументе - сигурно не би износио овакве тврдње. Ђукановића треба ухапсити када дође у Србију и отворити истрагу о свим чињеницама до којих се дошло а нарочито везано за аргументацију господина Медојевића
 • Божа ПРЕЛЕВИЋ: Има индиција да је било контаката - односно, не индиција него несумњивих доказа да је било контаката ДБ-Мило и ДБ- Земунско-сурчински клан. То чак ни Беба не крије. Такође се не крије да постоје контакти између Мила и Бебе. Е сад, ако су (земунци) имали држављанства (Црне Горе), то онда личи на државну заштиту. Ја не знам да ли су то имали
 • Горан ПЕТРОНИЈЕВИЋ: Нека врста истраге мора да се покреће. Или о томе да ли је Мило Ђукановић стварно укључен у све то, што би имало врло озбиљне импликације за цео простор, или да Медојевић евентуално није говорио истину. Неко од њих двојице би морао да одговара
 • Зоран ЖИВКОВИЋ: Ако господин Медојевић мисли да је неко био или јесте шеф било ког криминалног клана, онда то треба да пријави надлежним органима. Истрага која је вођена поводом убиства Зорана Ђинђића није дошла ни до каквих назнака, а не чињеница да су Поповић или Ђукановић били део тог клана

        ПОДГОРИЧКИ политичар - лидер Покрета за промјене и Демократског фронта Небојша Медојевић - изјавио је да вође „земунског клана“ нису били Душан Спасојевић и Миле Луковић, већ - Мило Ђукановић и Беба Поповић.

        Још је указао: да су „земунци“ имали држављанства Црне Горе, легитимације и оружје њене државне безбедности јер су за њу обављали „прљаве послове“.

        Рекао, али надлежне државне структуре и у Београду и у Подгорицу ни малим прстом не мрдају. Чак сложно ћуте, што - после свега што је Медојевић изговорио - не може бити случајно. Пре ће бити да је: договорено и синхронизовано.

        Да ли би Србија поводом свега што је изнео Медојевић морала повести макар предистрагу јер се тиче њених држављана и „прљавих послова“ потенцијално и на њеној територији?

        Да ли би Србија - ако би предистражне радње потврдиле бар нешто од онога што је објавио Медојевић - морала да саслуша и њега и Бебу Поповића?

        Да ли би Србија у том случају морала отворити нову истрагу о „земунском клану“, а можда и поводом убиства Зорана Ђинђића?

        Да ли би - ако се покаже да је Медојевић у основи говорио истину - морала затражити саслушање, па и хапшење Мила Ђукановића?

        Уосталом, верујете ли да је Ђукановић могао бити вођа „земунског клана“?

Милова власт се ради прикривања повезаности са мафијашким структурама и гура у NATO

Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ, експерт за безбедност
 

        МИЛО Ђукановић је повезан и са кланом Дарка Шарића, а свакако и са многим организованим криминалним групама из Црне Горе, са криминалцима међу којима су најзначајнији Насер Кељменди и Сафет Калић.

        Постојање везе са Земунским и Сурчинским кланом обавезује Тужилаштво Србије да отвори и друге истраге везане за прање новца од трговине наркотицима, оружјем и дуваном, са чим је повезана црногорска власт.

        Медојевић није било ко и да нема аргументе - сигурно не би износио овакве тврдње.

        Управо због потребе да прикрије своје везе са мафијашким структурама, власт Миле Ђукановића, грчевито се гура у NATO противно вољи народа и без прибављеног мишљења о томе. Успут измишља аферу, државни удар, приписујући својој структури заслуге за „херојски отпор” Русији на Балкану.

        Ђукановића треба ухапсити када дође у Србију и отворити истрагу о свим чињеницама до којих се дошло а нарочито везано за аргументацију господина Медојевића.

Случај атентата на Ђинђића је окончан, а главни „земунци“ су мртви…

Божа ПРЕЛЕВИЋ, адвокат
 

        ПРВО, не може да се поново води поступак који је правоснажно окончан, као што је у случају убиства Ђинђића.

        Друго, има индиција да је било контаката - односно, не индиција него несумњивих доказа да је било контаката ДБ-Мило и ДБ- Земунско-сурчински клан. То чак ни Беба не крије.

        Такође се не крије да постоје контакти између Мила и Бебе.

        Е сад, ако су имали држављанства (Црне Горе), то онда личи на државну заштиту. Ја не знам да ли су то имали.

        Медојевић је то рекао. И мислим да се то превасходно односи на поступке који би можда могли да се воде у Црној Гори. Не видим да то са Србијом има посебне везе.

        Друга је ствар када би те индиције ишле у неком од смерова везано за неке друге предмете. А у тој изјави тога нема. Онда би можда тужилац могао да види да ли то има везе са неким предметом за који се води истрага, па да види да ли би нека истрага била паметна.

        Ја, наравно, не верујем да ће се било где водити било каква истрага - из разлога искуства. Прво, ови су мртви, а утврђивати нешто пошто неко каже „они су имали везе“, ако је то само на нивоу везе...

        Факти: Рекао је „водећи људи“.

        Он је говорио о некој 1996-1997. години. Не знам да ли говори о 2003. години. И нејасно је шта значи „водећи људи“, ја не знам шта то значи. Мислим да Медојевић то неће појаснити јер је то што је рекао сасвим довољно за њихову унутрашњеполитичку сцену.

Истрагу би требало да поведу или црногорски или наши надлежни органи

Горан ПЕТРОНИЈЕВИЋ, адвокат
 

        У ОВОЈ ситуацији - због ових изговорених речи - неко мора да одговара.

        Нека врста истраге мора да се покреће. Или о томе да ли је Мило Ђукановић стварно укључен у све то, што би имало врло озбиљне импликације за цео простор, или да Медојевић евентуално није говорио истину.

        Неко од њих двојице би морао да одговара.

        Једино што је недопустиво је сматрати такву изјаву обичним политичким, вербалним изливом у сврху унутрашњеполитичких обрачуна.

        Нека истрага мора да се води и неко од њих двојице мора да одговара. То би требало да раде или црногорски или наши органи.

        Црногорски органи би требало да се баве тиме да ли је њихов бивши председник државе и премијер члан организоване криминалне групе.

Да на Балкану постоје јаке институције и да тужилаштва раде свој посао…

Зоран ЖИВКОВИЋ, председник Нове странке

        МЕДОЈЕВИЋЕВА изјава је бесмислена. То је једна од изјава које чујемо у регионалној јавности, где неодговорни људи причају шта им право падне на памет.

        Ако господин Медојевић мисли да је неко био или јесте шеф било ког криминалног клана, онда то треба да пријави надлежним органима. Истрага која је вођена поводом убиства Зорана Ђинђића није дошла ни до каквих назнака, а не чињеница да су Поповић или Ђукановић били део тог клана.

        Да на Балкану постоје јаке институције и да тужилаштва раде свој посао, након такве изјаве - по сазнању (тако пише у Закону) - надлежно тужилаштво мора да се изјасни о томе да ли ту има основа за истрагу, да ли је покренута некаква истрага или нема за то никаквог основа. Да се то тако ради, не бисмо имали стално отворене, а никад решене афере, него бисмо имали то да учесници у јавном животу пазе шта говоре. А ако имају неку чињеницу, онда то треба да се каже и да надлежни органи на то реагују.

        Али, измишљања и лупетања би била трајно уклоњена из јавног говора.

        Диана Милошевић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

mrljavko's picture
mrljavko 22:10 16.03.2017.

 • +3
Voting is closed.

Dakle, ovo je ta Silerova. Kic nevidjeni. Upravo je velika steta sto je ovaj velelepni kic porusen do temelja. Sada se samo moze videti na slikama, a toliko je izgubljeno, da se nasem danasnjem coveku uzivo ne moze prikazati vreme jednog mafijaskog polusveta seljacina i njihovog dela psihologije ukusa. Svet i upravo polusvet i polumracni poluambijent. Vezuju li sentimentalne uspomene naivnog bebi Cedomira Jovanovica sa ovim velelepnim cudom prirode. Dakle, mnoogo je glup nas gradjaniski i seljacki svet. Porusiti tako divno zdanje do temelja u samo jednom trenutku je grandiozan dogadjaj. Tako grandiozan, a da niko ne zna genija koji je to odlucio. Genija koji je za to dao nalog pod hitno. Takodje da ne zna zasto je to bilo tako detaljno, hitno i nasusno potrebno. Preteca Savamale. Samo, sto kazu za one malo caknute,"blecak" moze da se stvarno ne upita, vec shvati to kao tako"normalno". Zaso su Siptar i Kum u sekundu likvidirani. Mozda bi se oni danas prisetili tamo nekoga znacajnog, nekog ko je imao neke pomalo "caknute" ideje, da se Silerova razrusi i da se oni likvidiraju. Mozda je taj bio njihov dobar prijatelj “od poverenja” o cijoj se vezi nije mnogo znalo, a mozda taj i danas seta ulicama glavnog grada. Mozda samo ponekad. Zamislim se samo, kako su se ti ljudi tako lepo organizovali, tako pametno da je svima sada sve tako logicno i fino i da se niko ne nadje da malo kopa i istrazuje, ko je to koji je potpisivao sve te naloge i pod cijim instrukcijama. Ocigledno da je to onaj kome se onaj kic od arhitekture nije svidjao, pa se zarekao da je unisti iz razloga umetnickog prefinjenog duha i ukusa i kojem se ponasanje Siptara i Kuma nije dopadalo zbog nedostatka ugladjenosti. Moze sutra taj isti da nedemokratski tiranise nametanjem svojega ukusa arhitekture i tipa vaspitanog ponasanja drugima. Narod eto nikako da se zapita ko i kako, pa da podje samo od naloga i potpisa i dalje preko prisluskivanih razgovora pa da tog "nedemokratu" pronadje. Vreme Staljina je davno proslo, zar ne. To je bilo nedemokratsko komunisticko vreme, a mi sada zivimo u demokratskom i svetlom kapitalizmu. Sva sreca je na nasoj strain, ako se ne bunimo, ne mislimo, ne pravimo stetu mudrima i organizovanima. I upravo, sva sreca je na nasoj strain.

garavi's picture
garavi 22:41 16.03.2017.

 • +4
Voting is closed.

100 % истина јер је Ђукановић криминалац светског калибра!

Zare2's picture
Zare2 06:42 18.03.2017.

 • +3
Voting is closed.

Umesto pitanja iz naslova,druga pitanja. Da li ce se u Srbiji bolje ziveti nakon izbora Musliu ? Da li ce se zaposliti na stotine hiljada kako obecava? Da li ce ispuniti ijedno obecanje koje je davao svih ovih godina? Da li ce narod i dalje u Srbiji gutati njegove lazi? itd...

dumbo's picture
dumbo 23:38 16.03.2017.

 • +4
Voting is closed.

Браво,,ДИ,, за овај текст..Као некад на радију, увек с била занимљива за слушаоце, а сада и за читаоце.само напред

dragisa's picture
dragisa 05:51 17.03.2017.

 • +5
Voting is closed.

Као што се за стаљинове репресије чуло тек после његове смрти, тако ће се и за све злочине овог светског поретка чути тек после његове смрти.
За сада се само шапуће...........

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 09:02 17.03.2017.

 • +4
Voting is closed.

Nemam pojma dali je Dukanovic bio voda mafije u BG
ono sto ja znam jeste da je Antihris ,kriminalac,,prevarant i lazov.
Olos od coveka.

sloba.dragicevic@gmail.com's picture
sloba.dragicevi... 10:19 17.03.2017.

 • +3
Voting is closed.

Сви су они, па и земунски клан су чланови западног клана и сви су они деловали у интересу Запада а против српског народа.

Додај коментар