Укинуто решење о отварању стечаја у фабрици шинских возила „Гоша“

СТЕЧАЈ ЈЕ БИО УВЕДЕН 16. НОВЕМБРА НА ЗАХТЕВ АА КАПИТАЛ КОНСАЛТИНГ КОЈА ПОТРАЖУЈЕ 400.000 ЕВРА

        ПРИВРЕДНИ апелациони суд укинуо је решење Привредног суда у Пожаревцу о отварању стечаја у фабрици шинских возила „Гоша“ из Смедеревске Паланке, пише данашња „Политика“.

        Апелациони суд је одлучио по жалби Радише Савића, законског заступника „Гоше“ у време отварања стечајног поступка, који је навео да су решењем о стечају повређене одредбе парничног поступка.

        „Одлуку је суд донео из процедуралних разлога. Жалбу су уложили и радници, али како нису приложили документа да имају статус поверилаца у односу на стечајног дужника, суд ју је одбио, али је усвојио жалбу тадашњег директора“, рекао је за „Политику“ Милољуб Милић, бивши радник „Гоше“.

        Привредни суд у Пожаревцу заказао је ново рочиште за 9. јануар идуће године када ће поступак разматрања стечајних разлога бити поновљен. Тај суд је 27. децембра донео решење о мерама обезбеђења ради спречавања промене имовинског положаја стечајног дужника.

        Стечај у „Гоши“ уведен је 16. новембра, а покренула га је београдска фирма АА Капитал консалтинг због потраживања 400.000 евра.

        „Гоша“ је до априла ове године била у власништву словачке фирме ЖОС Трнава која је своја потраживања пренела на ћерку фирму ЖОС Зволен кад је ту фабрику продала кипарском Лиснарту.

        Фирма АА Консалтинг капитал купила је та потраживања од ЖОС Зволена.

        „Гоша“ је пре стечаја запошљавала око 300 радника, који су штрајковали неколико месеци због неисплаћених зарада и њихова потраживања су у просеку износила 600.000-700.000 динара по раднику.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари