У „европској Србији“ минимална цена рада - 143 динара по сату

МИНИМАЛНУ ЗАРАДУ ОД 22.880 ДИНАРА ПРИМА ОКО 350.000 ЗАПОСЛЕНИХ

Небојша Атанацковић

        МИНИМАЛНА цена рада у Србији од идуће године биће повећана на 143 динара по сату, казао је данас председник Уније послодаваца Србије Небојша Атанацковић.

        Он је после седнице Социјално-економског савета Србије агенцији Бета рекао да је договорено да минимална зарада буде повећана десет одсто, а да се послодавцима не повећава трошак на основу пореза.

        „Министар финансија Душан Вујовић је обећао да после увећања минималне зараде послодавци неће имати већи трошак. Он је објаснио да је немогуће повећати минималну зараду за више од 10 одсто јер би то урушило буџет за наредну годину“, навео је Атанацковић.

        Седница тог тела која је јутрос почела није била завршена у предвиђеном руку па је отказана конференција за новинаре на којој је требало да буде саопштено колико ће бити повећање „минималца“.

        Чланови Социјално-економског савета су председници Владе Србије, репрезентативних синдиката и Уније послодаваца Србије.

        Репрезентативни синдикати тражили су да минимална цена рада по сату од идуће године буде повећана са 130 на 154 динара, а услов Уније послодаваца био је да истовремено буде повећан неопорезиви део зараде који је сада око 11.800 динара.

        Минимална цена рада по сату од јануара ове године је повећана са 121 динар по сату на 130 динара, а последњих пет година за 15 динара.

        Минималну зараду од 22.880 динара у Србији прима око 350.000 радника.       

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

тек успут's picture
тек успут 17:38 12.09.2017.

  • +2
Voting is closed.

Чим уђемо у ЕУ просечна плата ће бити 2500 евра, социјална давања најмање 500 евра, трава ће бити зеленија, стока угојена, храна квалитетнија, здравство под конац, а ми ћемо опет бити нечим незадовољни. Због тог незадовољства се питам - а шта ћемо ми онда у ЕУ!? Само би их покварили.

Додај коментар