ТАДИЋЕВ УСПЕХ: Добио звездицу са резолуцијом 1244 у фусности

УСХИЋЕЊЕ БРИСЕЛСКОГ ИЗАСЛАНИКА БЕОГРАДА БОРИСЛАВА СТЕФАНОВИЋА

  • Делегација Приштине у регионалним форумима биће заступљена на асиметричан, односно неједнак начин и та формула ће бити - одушевљено је саопштио шеф преговарачког тима Београда - Косово са звездицом и у фусноти писаће да је овај назив без прејудицирања статуса у складу са резолуцијом 1244 и мишљењем Међународног суда правде о декларацији о независноти Косова
  • Захтев да декларација о независности Косова, као акт косовске скупштине, буде наведена као посебна референца, није успео и могу да кажем да смо очували резолуцију 1244, наш Устав и национални интерес, чврсто се руководећи овим принципима у заиста тешким и дугим преговорима, нагласио је Стефановић хвалећи „кумановски споразум“ београдске владајуће коалиције

         БРИСЕЛ, (ФоНет) - Шеф преговарачког тим Београда у дијалогу са Приштином Борислав Стефановић изјавио је да је постигнут договор око предстваљања Приштине на регионалним скуповима, као и о техничком протоколу који прати договор о административним прелазима.

         „Задовољан сам исходом с обзиром да су сви наши интереси потпуно заштићени“, рекао је Стефановић за Радио Београд, додајући и да су и смернице и захтеви с наше стране у потпуности су испуњени.

         Према његовим речима, делегација Приштине у регионалним форумима биће заступљена на асиметричан, односно неједнак начин и та формула ће бити Косово са звездицом и у фусноти писаће да је овај назив без прејудицирања статуса у складу са резолуцијом 1244 и мишљењем Међународног суда правде о декларацији о независноти Косова.

         „Захтеви да декларација о независности Косова, као акт косовске скупштине, буде наведена као посебна референца, није успео и могу да кажем да смо очували резолуцију 1244, наш Устав и национални интерес, чврсто се руководећи овим принципима у заиста тешким и дугим преговорима“, нагласио је Стефановић.

         Стефановић је истакао да је ово успех за Србију и да је решен један велики проблем, упркос дугом чекању, ишчекивању, огромним проблемима, неконструктивности приштинске стране.

         „Ипак смо успели да постигнемо договор који у потпуности испуњава наше, претходно јавно изнете захтеве по питању регионалног представљања“, рекао је Стефановић.

         Стефановић је закључио да је Србија сада испунила све критеријуме за добијање кандидатуре за чланство у Европску унију (ЕУ), додајући да сада ЕУ и земље чланице треба да донесу адекватну одлуку.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари