ТАДИЋ: Србија са Немачком жели најбоље могуће и пријатељске односе

Рекао Вестеревелеу да Србија очекује да све између Београда и Приштине буде решено компромисом

* Србија са Немачком жели најбоље могуће политичке, економске и пријатељске односе, јер је то једна од најважнијих земаља Европске уније – саопштила пресе-служба председника Србије

         БЕОГРАД, 23. фебруар 2012. (ФоНет) - Председник Србије Борис Тадић и шеф немачке дипломатије Гвидо Вестервеле разговарали су вечерас у Београду о могућем напретку Србије на путу приближавања Европској унији, о техничком дијалогу Београда и Приштине који се води у Бриселу, као и билатералним односима Србије и Немачке.

         Како се наводи у саопштењу прес службе председника, Тадић је у разговору нагласио да Србија са Немачком жели најбоље могуће политичке, економске и пријатељске односе, јер је то једна од најважнијих земаља Европске уније.

         Председник Србије је пренео Вестеревелеу да се Србија залаже да сва решења у дијалогу Београда и Приштине буду постигнута компромисом, да жели даљи напредак у разговорима и да је за нашу државу, што се тиче регионалног представљања Приштине, незаобилазни фактор Резолуција 1244 УН о Косову.

         “Србија има конструктиван приступ у дијалогу са Приштином и максимално је отворена за договор. Сматрам да испуњавамо све услове за статус кандидата за чланство у ЕУ“, рекао је председник Тадић.

         Председник Србије је додао да нашим властима нико није званично затражио да призна независност Косова.

         "Србија ни експлицитно ни имплицитно неће признати независност Косова“, поновио је председник Тадић.

         Састанак српског председника и шефа немачке дипломатије протекао је у доброј и конструктивној атмосфери, наводи се у саопштењу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари