Тадић спречио истовремено изјашњавање БГ-одбора ДС о новом лидеру странке

ИСКОРИСТИО ПРАВО КОЈЕ МУ ДАЈЕ СТАТУТ СТРАНКЕ, АЛИ ЈЕ ПИТАЊЕ - КОЛИКО ЋЕ МУ ТО ПОМОЋИ

  • Председник београдског одбора ДС Александр Шапић: „Драган Ђилас треба да буде председник Демократске странке и то ће показати кандидатуре које ће добити у наредним данима”

         БОРИС Тадић – иако су то неки од њега очекивали, а неки и тражили – нема намеру да се преда и да странку препусти Драгану Ђиласу.

         Суочен са одлуком београдског одбора ДС да сви општински одбори у главном граду сутра у исто време одлучују о кандидатури за председника странке – одлучио је да „покаже мишиће”. Искористио је право које, као председник ДС, има по Статуту странке и ту одлуку - ставио ван снаге.

         Објаснио је да онемогућио истовремено изјашњавање свих београдских одбора само зато да би сви кандидати за председника странке имали могућност да им представе свој програм.

         Тадић је навео да је седнице београдских општинских одбора померио за неколико дана касније како би се оставило времена и могућности да сви кандидати за лидера странке изнесу и образложе своје програме.

         Овим је, бар донекле, у главном граду побољшао сопствене шансе. Колико – показаће оно што ће уследити.

         А шта га чека, показује и интервју „Блицу” председника београдског одбора ДС Александра Шапића. Читајте:

         - Драган Ђилас треба да буде председник Демократске странке и то ће показати кандидатуре које ће добити у наредним данима. Мислим и да ДС из свега треба да изађе јача, као и да суштина овога што се тренутно дешава у странци није ко ће да добије коју функцију, већ каква је будућност странке – прво је рекао Шапић.

Није желео да се кандидује за потпредседника ДС - Александар Шапић

  • Шта је с причом да сте понудили Градском одбору да пошаљете писмо Тадићу у којем му сугеришете да се не кандидује за председника ДС и да је ГО то одбио?

         - Фамозно писмо не постоји.

  • Зашто вас нема у медијима?

         - До сада сам проблеме решавао на органима странке, али будући да је моја организација кроз медије нападана, одлучио сам овако да се огласим.  

  • На које прозивке мислите?

         - У време кризе и свих проблема остварили смо најбољи резултат у историји београдског одбора, и то када су све странке изгубиле подршку, када су попадале владе у окружењу. Грађани су гласали за оно што смо урадили, а не за 15 дана кампање. Резултат смо постигли зато што смо вредно радили, испуњавали обећања. Поносан сам на организацију и не могу да дозволим да било ко, како год се звао, оспорава евидентан резултат, зарад тога што је незадовољан својим личним проблемима.  

  • На кога мислите?

         - На човека који је напао Градски одбор, а то је први човек странке Борис Тадић.  

  • Кад критикује, Тадић мисли да се нисте довољно залагали у кампањи за председничке изборе.

         - На локалним изборима се гласало за ДС у Београду, на председничким за Бориса Тадића. Даље нећу да коментаришем.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари