Тадић изразио наду да се ДС неће поделити и позвао Ђиласа да поштује статут странке

ЈАВНО ПОДСЕТИО ЂИЛАСА ДА ГА ЈЕ ОН УВЕО У ДС И ПРЕДЛОЖИО

ЗА ПРЕДСЕДНИКА ГРАДСКОГ ОДБОРА И ГРАДОНАЧЕЛНИКА БЕОГРАДА

  • Све што чини Драган Ђилас је и моја одговорност. Од њега очекујем да поштује страначку дисциплину и статут странке. То очекујем и од Вука Јеремића. Њихове изјаве нису биле најкорисније за странку, али верујем да ће у наредном периоду бити

        ПРЕДСЕДНИК Демократске странке Борис Тадић изјавио је да се нада да у ДС неће бити поделе, као што се то у прошлости дешавало.

        При том је нагласио да од функционера Драгана Ђиласа и Вука Јеремића очекује да поштују страначку дисциплину.

        „Све што чини Драган Ђилас је и моја одговорност. Од њега очекујем да поштује страначку дисциплину и статут странке. То очекујем и од Вука Јеремића. Њихове изјаве нису биле најкорисније за странку, али верујем да ће у наредном периоду бити“, рекао је Тадић новинарима на Тари замољен да прокоментарише ситуацију у ДС.

        Тадић је рекао да са Ђиласом, који је заменик председника странке, има добре и пријатељске односе и подсетио да га је он увео у ДС и предложио за председника Градског одбора и градоначелника Београда.

        На питање да ли ће бити изборне скупштине Демократске странке Тадић је рекао да ће о томе одлучивати страначки органи, а ако до тога дође он се нада да ће његова политика опет победити.

        Тадић је све ово рекао на Тари где се и овог лета одржава „Школа пријатељства“, кроз коју ће проћи 800 деце из Србије и осам земаља региона, а децу је посетио заједно са председником Републике Српске Милорадом Додиком.

        Они су обишли 20 деце из Републике Српске и Црне Горе, полазнике програма „Српски код“ у оквиру „Школе пријатељства“ Наше Србије.

        Тадић је дугогодишњи покровитељ Школе, а изјавио је да од нове Владе Србије очекује да донесе промене на боље, али да је после експозеа премијера Ивице Дачића остала непознаница како ће влада решавати економске проблеме.

        Тадић је новинарима на Тари рекао и да се економска ситуација у Србији представља лошијом него што јесте, тврдећи да владајућа коалиција износи лажне податке о буџететском дефициту који, како је казао, износи 5,7, а не седам одсто.

        Тадић је рекао и да ће демократе бити конструктивна опозиција која ће подржати све европске законе и инсистирати на њиховој реализацији, а новом премијеру је пожелео срећу на тешком и одговорном месту и изразио наду да ће Дачић побољшати комуникацију са страначким опонентима.

        Лидер ДС је казао и да га Дачићев експозе подсећа на експозе бившег премијера Мирка Цветковића после реконструкције владе.

        Додик је истакао да је „Школа пријатељства“ прилика да се деца ближе упознају са националним вредностима и српском историјом. „Без обзира што ми живимо у Републици Српској и Црној Гори, Србија је наша и част нам је што припадамо једном часном и поштеном народу“, рекао је Додик.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари