ШУТАНОВАЦ И ПЕТРОВИЋ: Нисмо се ни посвађали ни потукли

РЕАГОВАЛИ ПОВОДОМ ТЕКСТА  НА САЈТУ ПРАВДЕ -

„ПЕТРОВИЋУ МАСНИЦА НА ОКУ, ШУТАНОВЦУ РАСЕЧЕНА УСНА“

         АПСОЛУТНО и потпуно су неистинити сви наводи текста објављеног у интернет издању јавног гласила „Правда“ дана 01.07.2012. године, под насловом „Петровићу масница на оку, Шутановцу расечена усна“, а у вези са наводним сукобом и физичким обрачуном министра одбране Драгана Шутановца и министра пољопривреде Душана Петровића.

         Објављена информација је у целини неистинита, и представља крајње злонамерну конструкцију и злоупотребу свих начела новинарске професије и новинарског кодекса.

         Наводни догађај који се описује у овом тексту се никада није десио. Није било ни вербалног сукоба ни „физичког обрачуна“ између Драгана Шутановца и Душана Петровића, па стога остаје потпуно нејасно ко је, и из каквих разлога, мотива и побуда могао да измисли овако крупну неистину и пласира је јавности.

         У наведеном смислу, а сагласно одредбама Закона о јавном информисању, од Вас као главног и одговорног уредника захтевамо да у сврху заштите основних начела новинске професије, као и права на заштиту части и угледа услед објављивања нетачне информације објавите овај Одговор односно деманти неистините информације.

         Због крајње злонамерно и намерно изнете крупне неистине, због начина на који је ова измишљена „информација“ представљена широкој јавности, те због објективних штетних последица које су наступиле, овога пута ћемо заиста бити принуђени да заштиту остваримо пред надлежним судом.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари