Стефановић: Полицијски и Војни синдикат су на протест извели смо 300-400 полицајаца и војника

ТВРДИ ДА СУ УМЕСТО КОНКРЕТНИХ ЗАХТЕВА ИЗНЕЛИ САМО „ПОЛИТИЧКЕ ФЛОСКУЛЕ”

         МИНСТАР унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да на протесту полицајаца и војника нису упућени конкретни захтеви нити су дати предлози како да се побољша њихов положај, већ су само изнете „политичке флоскуле”.

         „Ја сам очекивао да ће рећи бар једну реч о положају и правима и шта конкретно они предлажу за полицајце и војнике, а не само политичке флоскуле”, рекао је Стефановић за телевизију Пинк.

         Он је казао да се „лажно у једном делу медија” они који су јуче протестовали испред Председништва Србије представљају заиста као полицајци и војници, а тамо по његовим речима, полицајаца и војника није било укупно више од 300 до 400.

         Стефановић је рекао и да највећи репрезентативни синдикати полиције разговарају са челницима МУП-а и у директним разговорима траже одређене ствари, захваљујући чему су многе и поправљене.

         Испред Председништва Србије у суботу, 7. октобра Полицијски синдикат Србије и Војни синдикат Србије одржали су протест и затражили смене ресорних министара Стефановића и Александра Вулина и „свих оних који уместо за државу и народ, раде за партијске интерес”.

         Стефановић је, у истом гостовању на Пинку, говорећи о наводима Покрета слободних грађана Србије о насељавању појединих београдских општина уочи избора у главном граду Србије рекао да су то „лажи и измишљотине” на основу којих поједине опозиционе странке покушавају да добију политичке поене.

         „Ради се о потпуној измишљотини. У првом моменту сам мислио да се ради о незнању и погрешном тумачењу података”, рекао је Стефановић, а потом изнео податке да је на територији општине Врачар од почетка године пријављено 1.962 грађана за пребивалиште, а да је са те општине у истом периоду одјављено 1.644 грађана.

         „Дакле, негде око 300 грађана се више пријавило него одјавило, а то је далеко од 10.000 или 15.000 колико се тврди”, истакао је Стефановић.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари