Стефановић: Полицијски и Војни синдикат су на протест извели смо 300-400 полицајаца и војника

ТВРДИ ДА СУ УМЕСТО КОНКРЕТНИХ ЗАХТЕВА ИЗНЕЛИ САМО „ПОЛИТИЧКЕ ФЛОСКУЛЕ”

         МИНСТАР унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да на протесту полицајаца и војника нису упућени конкретни захтеви нити су дати предлози како да се побољша њихов положај, већ су само изнете „политичке флоскуле”.

         „Ја сам очекивао да ће рећи бар једну реч о положају и правима и шта конкретно они предлажу за полицајце и војнике, а не само политичке флоскуле”, рекао је Стефановић за телевизију Пинк.

         Он је казао да се „лажно у једном делу медија” они који су јуче протестовали испред Председништва Србије представљају заиста као полицајци и војници, а тамо по његовим речима, полицајаца и војника није било укупно више од 300 до 400.

         Стефановић је рекао и да највећи репрезентативни синдикати полиције разговарају са челницима МУП-а и у директним разговорима траже одређене ствари, захваљујући чему су многе и поправљене.

         Испред Председништва Србије у суботу, 7. октобра Полицијски синдикат Србије и Војни синдикат Србије одржали су протест и затражили смене ресорних министара Стефановића и Александра Вулина и „свих оних који уместо за државу и народ, раде за партијске интерес”.

         Стефановић је, у истом гостовању на Пинку, говорећи о наводима Покрета слободних грађана Србије о насељавању појединих београдских општина уочи избора у главном граду Србије рекао да су то „лажи и измишљотине” на основу којих поједине опозиционе странке покушавају да добију политичке поене.

         „Ради се о потпуној измишљотини. У првом моменту сам мислио да се ради о незнању и погрешном тумачењу података”, рекао је Стефановић, а потом изнео податке да је на територији општине Врачар од почетка године пријављено 1.962 грађана за пребивалиште, а да је са те општине у истом периоду одјављено 1.644 грађана.

         „Дакле, негде око 300 грађана се више пријавило него одјавило, а то је далеко од 10.000 или 15.000 колико се тврди”, истакао је Стефановић.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

milovan's picture
milovan 15:06 08.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

... niti su dati predlozi da se poboljsa stanje u vojsci i policiji. Ovaj put iako nerado moram Stefanovicu, kojeg od miloste njegovi zovu Nesa slina, dati za pravo. Pogledao sam govor, decko je instruisan, trebalo bi ga odmah odstraniti iz drzavne sluzbe. Sve da je u pravu na onako olajavanje drzave ne dozvoljava ni jedna ozbiljna zemlja. Ni u jednoj zapadnoj zemlji nebi u sluzbi zacasio ni 24 sata. Zao mu je, Ali demokratija i anarhija nije isto. Pored prava postoje i obaveze. U svakoj zemlji sindikat pregovara sa doticnim ministarstvom , a narocito drzavne sluzbe to cine u tisini. Posle vise neuspelih pregovora sa doticnim ministarstvom i vladom, sledi ulica. Tako da je decko naseo , dobio obecanje neke politicke stranke ili Jos nesto Gore. U svakom slucaju momentalni otkaz, pa nek Ide kod stranih ambasada.

Додај коментар