СНП Наши тражи од Николића помилује Стефана Петровића

ОСУЂЕН ЗАТО ШТО ЈЕ У ОКВИРУ АКЦИЈА СНП НАШИ ЗА УКИДАЊЕ ПРОТИВУСТАВНОГ СТАТУТА ВОЈВОДИНЕ ЗАПАЛИО ТЗВ. ЗАСТАВУ ВОЈВОДИНЕ

Стефан Петровић

  • Петровић је – тврде Наши - у два дана три пута привођен, сваком привођењу је претходио јавни захтев Александре Јерков, Ненада Чанка и других функционера ЛСВ за његово хапшење

         СРПСКИ народни покрет Наши саопштио је да ће затражити од председника Србије Томислава Николића да помилује његовог активисту Стефана Петровића (21) из Новог Сада који је осуђен на 35 дана затвора због оштећења тзв. заставе Војводине, односно - протеста против противуставних одредби Статута Војводине.

         Петровић је у два наврата, у оквиру акција СНП Наши за укидање противуставног Статута Војводине, запалио тзв. заставу Војводине.

         Наши су посебно указали да је у оба наврата тзв. застава Војводине запаљена у оквиру политичког перформанса, да се тужилаштво изјаснило да нема кривичног дела имајући у виду да није државно обележје, а да је Петровић прекршајно осуђен тек после политичког притиска који је извршила ЛСВ. 

         Петровић је – тврде Наши - у два дана три пута привођен, сваком привођењу је претходио јавни захтев Александре Јерков, Ненада Чанка и других функционера ЛСВ за његово хапшење.

         После медијске кампање коју је водио ЛСВ, Петровић је осуђен 14. маја 2012. године на 15 дана затвора и 20 000 динара казне, како у одређеном времену није, због лоше финансијске ситуације, уплатио новац казна му је преиначена у додатних 20 дана затвора.

         Пресуду је донела прекршајни судија Гордана Ружић.

         Наши су указали да је у међувремену Уставни суд поништио велики број одредби Статута Војводине. Уз наглашавање: да је тиме потврђен став СНП Наши и став који је заступао Стефан Петровић да је Статут Војводине супротан Уставу Србије.

         Ово је разлог више – подвлаче Наши - да Петровић буде ослобођен служења казне.

         Осим захтева председнику Николићу за помиловање Петровића, Наши ће затражити од министарства Правде да преиспита неколико пресуда активистима покрета које су у Београду донете под притиском људи из ДС, али и уз лажна сведочења појединаца из полиције.

         СНП Наши ће посебно тражити да се испита мешање у рад правосуђа Слободана Хомена, пресуде против активиста СНП Наши београдског прекршајног судије Горана Милутиновића, као и сведочење полицијског инспектора Жељка Перошевића из полицијске станице Стари Град.

         СНП Наши сматра да је неопходно процесуирати све државне функционере, судије и припаднике МУП-а који су злоупотребљавајући положај вршили притисак на правосуђе или извршавали противзаконите налоге.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари