Скот против Вулина због „тихог поноса“ онима који су Србију бранили од NATO-агресије

ТВИТОВАО ТЕКСТ „ВАШИНГТОН ПОСТА“ ПОД НАСЛОВОМ „СРПСКИ МИНИСТАР ХВАЛИ ОСУЂЕНОГ РАТНОГ ЗЛОЧИНЦА“

  • Кајл СКОТ поводом текста у вашингтонском листу на Твитеру написао: „Нажалост, месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом”

        АМЕРИЧКИ амбасадор у Србији Кајл Скот поделио је данас на свом твитер профилу текст „Вашингтон пост“-а са насловом „Српски министар одбране хвали осуђеног ратног злочинца” и написао да „месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом”.

        Наиме, приложени текст бави се говором који је министар одбране Александар Вулин одржао у суботу у Нишу, где је, између осталог, навео да је „прошло време стида”, и да „наступа време тихог поноса када Србија негује и чува успомене на све који су је бранили”.

        Вулин је тада рекао да су сви који су бранили Србију „најхрабрији међу храбрима”, мислећи и на присутног генерала у пензији Владимира Лазаревића, који је био осуђен, а затим пуштен на слободу после одслужене две трећине казне у Хашком трибуналу.

        У тексту се наводи да је Вулин „похвалио осуђеног ратног злочинца због његове улоге против интервенције NATO-а на Косову 1999. године”.

        У листу је оцењено да овакве опаске министра Вулина све више илуструју пораст пркоса и ината Србије према Западу, као и да Србија званично тражи чланство у Европској унији, али се истовремено приближава и свом дугогодишњем савезнику Русији.

        „Нажалост, месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом”, написао је на све то амерички амбасадор на свом званичном твитер налогу.

        Танјуг 

Вулин: Србија се не стиди оних који су је бранили, поштујем борбу генерала Лазаревића

  • Поручио амбасадору САД у Београду: „Чуди ме да не види могућност подривања имиџа и претњу односима у томе што је Хашки оптуженик Анте Готовина саветник у Влади Хрватске или у ослобађању Орића”

        ВЛАДИМИР Лазаревић је слободан човек, а моје је право да поштујем и његову борбу и борбу мог народа, рекао је министар одбране Александар Вулин у одговору на коментар амбасадора САД Кајла Ската.

        Амерички амбасадор поделио је данас на свом твитер профилу текст „Вашингтон пост“-а са насловом „Српски министар одбране хвали осуђеног ратног злочинца” и написао да „месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом”.

        Текст се бави говором који је министар одбране Александар Вулин одржао у суботу у Нишу, где је, између осталог, навео да су сви који су бранили Србију „најхрабрији међу храбрима”, мислећи и на присутног генерала у пензији Владимира Лазаревића, који је био осуђен, а затим пуштен на слободу после одслужене две трећине казне у Хашком трибуналу.

        „Србија није изазвала ратове и Србија не треба да се стиди оних који су је бранили”, каже министар Вулин у одговор на коментар амбасадора САД.

        „Чуди ме да амбасадор не види могућност подривања имиџа и претњу односима у томе што је Хашки оптуженик Анте Готовина саветник у Влади Хрватске или у ослобађању Орића”, примећује Вулин.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари