Шиптари одбили да због „фусноте“ присуствују скупу у Београду

ОДГОВОР БРИСЕЛА: СТВАР ЈЕ ОРГАНИЗАТОРА РЕГИОНАЛНИХ СКУПОВА

- ГДЕ ЋЕ И КАКО СТАВИТИ ФУСНОТУ УЗ „КОСОВО“

         ДЕЛЕГАЦИЈА Србије је напустила један регионални скуп у Сарајеву - зато што организатори уз „Косово“ нису били ставили фамозну фусноту.

         Готово истовремено, једна делегација Приштине одбила је да у Београду учестује у раду регионалног скупа - зато што је уз „Косово“ била стављена фамозна фуснота!

         Неочекивано? Нимало! И бриселски и приштински - и сви остали европски врапци - знали су да ће ова врста изигравања неизбежно започети, фактички следећи дан после потписа Борка Стефановића и Едите Тахири. Да је је Шиптарима и њиховим западним покровитељима једино важно и било - да имају нешто потписано, а да ће све остало зависити искључиво од подршке Тачијевих и тадићевих газда из Вашингтона и Брисела.

         Уследио је очекивани захтев: да бриселски „тата“ разјасни - како Европска унија тумачи наведене перипетије са „фуснотом“. И, појавио се типично ЕУ-шиптарски одговор.

         Прво нагласише да споразум о „регионалном представљању“ савршено јасан. Али, са додатком: ствар је организатора регионалних скупова како ће тај договор применити. Уз додатак: ствар је организатора регионалних скупова - где ће и како ставити фусноту уз „Косово“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари