СИНДИКАТ НОВОСТИ: Да ли је Фармаком преузео већински пакет акција?

УПОЗОРИЛИ ДА СЕ СЛУЧАЈ „НОВОСТИ“, ЗА РАЗЛИКУ ОД „ПОЛИТИКЕ“,

ЗАМАГЉУЈЕ И ГУРА У ДРУГИ ПЛАН

Драгана Чабаркапа

        СЛУЧАЈ „Новости“ се - за разлику од „Политике“ - из неких ралога замагљује и гура у други план -упозорила је председница Синдиката новинара „Новости“ Драгана Чабаркапа.

        Истовремено је, управо зато, затражила да се јавно саопшти: да ли је власник „Фармакома“ преузео и већински пакет акција „Новости“.

        „Новости“ се на списку 24 спорне приватизације не налазе због ове трансакције него због промене власничке структуре из августа 2006. о којој постоји исцрпан извештај Савета за борбу против корупције“, указала је Чабаркапа у писаној изјави.

        Чабаркапа је изразила задовољство што је последњих дана расветљена куповина 50 одсто удела „Политике“, али је нагласила да је дужна да изнесе утисак свог синдиката да се случај „Новости“, из неких ралога, замагљује и гура у други план.

        Она је Владу Србије подсетила на обавезу да размотри извештај свог Савета из септембра прошле године о свеукупном стању медија у Србији.

        Четири синдиката „Политике“ и Синдикат новинара „Новости“ прошлог месеца су затражили од Владе да у најкраћем року саопшти - ко су стварни власници ових новински кућа.           

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари