СЂД: Дачић је најбољи кандидат за сваку државну функцију

ПОТПРЕДСЕДНИЦА СПС ОТКРИЛА: У ФОРМИРАЊУ ВЛАДЕ НА ПОТЕЗУ СУ ТАДИЋ И ВУЧИЋ

             САДА су у преговорима о новој влади на потезу председник Демократске странке Борис Тадић и лидер Српске напредне странке Александар Вучић, а не социјалисти - изјавила је потпредседница Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић-Дејановић.

             Наглашавајући да Ивица Дачић нема претензије да буде премијер, она је  у седишту СПС у Београду поновила: „Њих двојицу треба питати докле су преговори стигли”.  

             „Напредњаци мисле да би у њиховој комбинацији Дачић био премијер. О томе (премијерском месту) са демократама нисмо разговарали”, рекла је Ђукић-Дејановић.

             Међутим, она је на недвосмислен начин и сама кандидовала Дачића за премијера, рекавши: «Социјалисти сматрају да нема политичара који би било коју државну функцију боље реализовао од Ивице Дачића”.

             Потпредседница СПС је указала да преговори о новој влади не иду жељеном брзином, али је подсетила да још нису истекли законски рокови за формирање извршне власти.

             „Разговори не иду динамиком којом бисмо сви ми желели, али је важно да се формира влада која ће се програмски усагласити и решавати економска и национална питања”, рекла је Ђукић-Дејановић.

             Скупштина Србије је конституисана крајем маја, а рок за формирање извршне власти је 90 дана од тог рока.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари