Ректор крагујевачког универзитета одбио да поднесе оставку

ТВРДИ ДА ГА ПРОГОНЕ И РУШЕ НЕКЕ КОЛЕГЕ И МИНИСТАРКА СЛАВИЦА ЂУКИЋ ДЕЈАНОВИЋ

Небојша Арсенијевић

  • Изнео да му је прећено да ће бити „медијски уништен“, ако не промени неке одлуке, а да му у последњих шест месеци стижу претње смрћу, са поруком „покојне мајке“: „Сине, чула сам да ускоро долазиш, једва чекам да те загрлим“

        РЕКТОР Универзитета у Крагујевцу Небојша Арсенијевић рекао је данас да неће подносити оставку на то место и одбацио као неистините све оптужбе о томе да је у сукобу са законом, о докторату свог сина, о наводно бахатом понашању као и о намештању посла свом зету за 30.000 динара.

        Он је најавио да ће се преко институција борити за истину због породице, Универзитета, запослених и студената и да је цела ствар сада у рукама адвоката.

        Арсенијевић је у првом обраћању медијима после „афере“ рекао да је цела ситуација „шоу“ који му је изрежиран како би се потпуно ментално разорио, а јавно мњење припремило за његову „ликвидацију“, наводећи да му је прећено да ће бити „медијски уништен“, ако не промени неке одлуке, а да му у последњих шест месеци стижу претње смрћу, са поруком „покојне мајке“: „Сине, чула сам да ускоро долазиш, једва чекам да те загрлим“.

        Он је сигуран да сврха „хајке“ није само да се он смени са места ректора, јер како каже, то може да се уради и предлагањем другог кандидата на предстојећим изборима за ту функцију.

        Арсенијевић је одбацио сумње да је у све умешана политика, али тврди да група људи са Универзитета и једна министарка стоје иза прогањања и кампање против њега, па је на инсистирање новинара рекао да су против њега отворено стали професори Факултета медицинских наука Дејан Баскић и Немања Здравковић, као и они који су „скривени“ професори крагујевачког Универзитета Бранислав Јеремић и Александра Јанковић као и актуелна министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић.

        Он је навео да су они били незадовољни одлукама које је доносио и док је био декан Медицинског факултета и као ректор и да поједини од њих гаје „патолошку мржњу“ према њему, док га је један из „групе“ у медијима прогласио лудим.

        Арсенијевић је додао да је добијао претње и преко друштвених мрежа што је пријавио надлежним органима који су га упутили на приватну тужбу, као и да су мејлове са притисцима добијали и чланови Сената пред одлуку о његовом „случају“.

        Додао је да су тужбе поднете против Баскића и Здравковића „који су стали именом и презименом иза свих напада и оптужби на њега“, као и против медија који су преносили аудио снимке и фотографије како би аргументовали његово наводно бахато понашање.

        Он је казао да су фотографије измонтиране, као и да је на аудио снимцима препознао и гласове покојних колега из ранијих година па сумња за коју сврху су направљени.

        Медији су протеклих дана писали о Арсенијевићу коме је „приписано“ бахато понашање, махинације, рођачко запошљавање, да је „средио“ сину да докторира и пре него што је завршио основне студије и запослио га на Факултету медицинских наука, као и да је Агенција за борбу против корупције предложила његово разрешење.

        Савет Универзитета у Крагујевцу 6. фебруара једногласно је одлучио да не разматра препоруку Агенције за борбу против корупције за разрешење с јавне функције Арсенијевића и одлучио да не поништи исправу његовог сина Александра о стеченом научно-наставном звању, иако је инспекција Министарства просвете утврдила да је његов докторат незаконит.

        Савет је одлучио да препорука за разрешење ректора неће бити разматрана док се не донесе Одлука о жалби, поднета Агенцији за борбу против корупције и не достави Савету као надлежном органу.

        Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић раније је изјавио да се са Арсенијевићем договорио да ректор мора да поштује закон. Упитан да ли то значи и да ректор треба да поштује препоруку Агенције и поднесе оставку, Шарчевић је рекао: „По мени да. То значи да треба“.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари