РАДИЋ: Због критике поводом хеликоптера - Гашић забранио „Одбрани“ да ми објављује текстове

НИКО МУ НИШТА ФОРМАЛНО НИЈЕ САОПШТИО,

АЛИ ЈЕ ОН УНАПРЕД СЛУТИО ШТА СЕ СПРЕМА…

Александар Радић

  • Александар Радић тврди да су његови проблеми са актуелним менаџментом Министарства почели у октобру 2014. године због критика око трошкова војне параде и због критика прикривања заједничке вежбе са руском војском одржане у новембру те године

        ВОЈНИ аналитичар Александар Радић изјавио је у петак да „има сазнања“ да је министар одбране Братислав Гашић наложио војном листу „Одбрана“ да прекине сарадњу с њим након што је критиковао улогу министра у случају пада хеликоптера и погибије седам људи.

        У изјави агенцији Бета, Радић је рекао да има сазнања да је лично Гашић наредио да „Одбрана“ не објављује његове текстова јер је он у јавности постављао питање моралне одговорности и потенцијалне смене министра након несреће у којој су погинула четворица припадника војске, двојица медицинских радника из Новог Пазара и једна беба.

        У новом броју „Одбране“, који је изашао у четвртак, 16. априла, нема Радићевих текстова. На питање агенције Бета о том случају, у Управи за односе са јавношћу Министарства одбране затражено је да Бета своја питања достави писаним путем.

        Радић је додао да су проблеми са актуелним менаџментом Министарства почели у октобру 2014. године због критика око трошкова војне параде и због критика прикривања заједничке вежбе са руском војском одржане у новембру те године.

        Он је додао да му одлуку о прекиду сарадње нико није формално саопштио, али да су се његове сумње да би до тога могло доћи потврдиле када га нико није позвао да људима који се баве техничким преломом магазина достави потписе фотографија за његов текст који је био предвиђен за наредни број, што је, иначе, била устаљена пракса.

         „За претходни број Арсенала (додатак Одбране) писао сам текст о употреби авиона МиГ-21 ПФМ у југословенском ваздухопловству. Због дужине, текст је подељен на два дела а други део је био планиран за нови број. Међутим, нису ме контактирали да им доставим потписе фотографија, што се увек раније дешавало, а из својих извора сазнао сам да им је наложено да прекину сарадњу са мном“, рекао је Радић.

        Радић је навео да је за „Одбрану“ писао редовно од 2007. године и да је за тај магазин Министарства одбране написао неколико стотина текстова.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари