Председништво БиХ прихватило Вучићев позив да 6. и 7. децембра посети Београд

КОМИСИЈЕ СРБИЈЕ И БиХ ЗА РАЗГРАНИЧЕЊЕ ТРЕБА ДА СЕ ШТО ПРЕ САСТАНУ

          ПРЕДСЕДНИШТВО Босне и Херцеговине прихватило је данас на седници позив председника Србије Александра Вучића за званичну посету Србији 6. и 7. децембра, јавља Фена.

          Истовремено, данас су се у Београду састали представници министарстава спољних послова БиХ и Србије, који су се сложили да је билатерална сарадња између БиХ и Србије добра и интензивна, али је потребно решити питање међудржавне границе, преноси Фена.

          Како је закључено, комисије Србије и БиХ за питање границе требало би што пре да се састану и разговарају о тој теми.

          На састанку је наглашено да две државе имају добре политичке и економске односе, који последњих година, иду узлазном путањом.

          Разговарано је и о јачању привредне сарадње и инфраструктурног повезивања, а наглашено је и да о доброј билатералној сарадњи сведочи и број реализованих најављених посета званичника две државе, посебно у 2017. години.

          Како се наводи, с обзиром да су аспирације обе земље приближавање ЕУ, на састанку су размењене информације о стању европских процеса, те је разговарано о јачању сарадње у области европских интеграција, уз изражено очекивање да ће ускоро бити потписан Споразум о сарадњи између Савета министара БиХ и Владе Србије у процесу приступања ЕУ.

          Делегацију БиХ предводио је заменик министра спољних послова Јосип Бркић, док је српску делегацију предводио државни секретар Немања Стевановић, наводи Фена.

          (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари